Una desena de famílies d'Olvan denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer: "És un malviure"

Al poble no hi ha cap més opció de lloguer i els afectats asseguren que no marxaran

Veïns d'Olvan diuen que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Nia Escolà (ACN)

Nia Escolà (ACN)

Una desena de famílies que viuen de lloguer a l'únic bloc de pisos d'Olvan denuncien que el propietari els vol fer fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer. Alguns fa més de 10 anys que hi resideixen, però ara veuen com els seus pisos estan anunciats en immobiliàries sense poder-hi fer res. "El propietari té un deute amb el banc i es vol treure els pisos de sobre", lamenten.

Això, diuen, és un greu problema en un poble com Olvan, que no arriba als 1.000 habitants i on no hi ha cap més opció de lloguer.

El Jordi viu en un dels pisos afectats, a Olvan

El Jordi viu en un dels pisos afectats, a Olvan / ACN/Nia Escolà

Per l'alcalde, Sebastià Prat, el missatge és molt clar: "No hi ha cap alternativa. Lamentablement no tenim lloguer al poble". Per tot plegat, els afectats asseguren que no marxaran i que, en tot cas, els hauran de treure "a la força".

"Si ens fan fora de casa, no tenim on anar. El lloguer està desbocat i nosaltres sempre hem pagat. Amb la situació que tinc, no puc anar enlloc". La Sandra, una de les veïnes afectades, lamenta que, tot i haver pagat sempre el lloguer, ja té data per abandonar el pis, on resideix des de fa 13 anys. "És injust que jo, que sempre he pagat, hagi de pagar ara el fet que el propietari tingui un deute amb el banc", assenyala.

En la mateixa situació es troba el Jordi, que fa 10 anys que viu en aquest bloc. En el seu cas, el seu pis ja està a la venda i anunciat a Internet. "Quan ho vaig veure, vaig sentir com si m'haguessin envaït la meva intimitat", lamenta. La Mercedes, una altra de les veïnes afectades, va venir de l'àrea metropolitana a Olvan precisament perquè buscava pisos de lloguer més econòmics i ara es troba que, si la fan fora d'aquí, no té cap més opció. Per tot plegat, assegura que no marxarà de casa. "Hauran de venir els Mossos a fer-nos fora", avisa.

El propietari, de la seva banda, es defensa dient que no ha actualitzat mai l'IPC del lloguer -tot i que els veïns ho desmenteixen-. A més, assegura que ha avisat els llogaters amb marge de temps i que no poden pretendre que el lloguer sigui "per a tota la vida".

Sense més opció de lloguer al poble

Aquest és l'únic bloc de pisos que hi ha a Olvan. De fet, el parc d'habitatge en aquest poble és de 150 i, en aquest bloc, n'hi ha 20. L'alcalde, Sebastià Prat, lamenta que des de l'administració no s'ha treballat perquè als pobles petits hi hagi parc de lloguer públic i recorda que els ajuntaments tenen poc marge de maniobra en aquest àmbit.

"Estem treballant per tenir-ne, però és molt lent. Per a una administració local, suposa un desplegament de recursos inabastable. Necessitem que les administracions superiors, que tenen més múscul, ens ajudin", subratlla.

Els veïns afectats reunits amb l'alcalde

Els veïns afectats reunits amb l'alcalde / ACN. Nia Escolà