Un intern agredeix la seva germana en una visita familiar a la presó de Lledoners

El mateix reclús va donar cops de puny a un funcionari després d'ingressar al règim tancat

L'entrada de la presó de Lledoners, que ha viscut un nou episodi d'incidents aquest cap de setmana

L'entrada de la presó de Lledoners, que ha viscut un nou episodi d'incidents aquest cap de setmana / ARXIU/MIREIA ARSO

Laura Serrat

Laura Serrat

Un intern de Lledoners va agredir aquest diumenge la seva germana durant una visita familiar a la presó. El reclús, que ja ha protagonitzat altres incidents al centre segons denuncia el sindicat CCOO en un comunicat, va intentar agredir la seva mare durant la comunicació familiar i la germana es va posar al mig per intentar aturar-lo i, a conseqüència, va rebre cops i esgarrapades.

L'intern va rebentar la porta del locutori a puntades de peu i no va parar fins a inutilitzar-la, fet que va requerir la intervenció de manteniment per poder-la obrir. Aleshores, quan el personal de seguretat el va reduir i emmanillar per traslladar-lo al Departament de Règim Tancat (DERT) de la presó, va mossegar i va propinar diversos cops de puny al cap de la Unitat de Comunicacions del centre. El sindicat explica en el comunicat que el funcionari va patir diverses lesions i va requerir assistència per part de la mútua.

En el mateix comunicat, CCOO destaca que aquest no va ser l'únic incident aquest cap de setmana a Lledoners, ja que el dia abans, dissabte, un altre intern "amb nombrosos incidents violents" va destrossar la cel·la del DERT i va amenaçar els funcionaris del departament amb objectes tallants.

Per al sindicat, els dos incidents "són una mostra més de la deixadesa de l'actual conselleria de Justícia" i de "l'absència d'un pla de xoc integral contra la violència en l'àmbit penitenciari".