Sant Joan recupera els punts de recàrrega gratuïts per a vehicles elèctrics

El municipi, que no tenia cap carregador en funcionament des de l’estiu, disposa ara d'una nova estació al carrer Vilaseca

Nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Vilaseca de Sant Joan

Nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Vilaseca de Sant Joan / Ajuntament de Sant Joan

Queralt Casals

Queralt Casals

Sant Joan de Vilatorrada ja torna a disposar de punts de recàrrega gratuïts per a vehicles elèctrics. L’únic carregador que tenia el municipi, situat al carrer Major, va deixar de funcionar l’estiu passat la qual cosa va propiciar les queixes d’alguns veïns. Ara, el consistori l’ha substituït per una nova estació, per a dos vehicles, a l’aparcament municipal Catalunya del carrer Vilaseca que, tot i que feia mesos que estava instal·lada, ha entrat en funcionament aquesta setmana. Els dos nous punts de càrrega funcionaran a través d’una aplicació mòbil.

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, a través de la regidoria de Medi Ambient i Acció Climàtica i l’àrea de Serveis Territorials, ha obert un nou punt de càrrega de vehicles elèctrics gratuït. D’aquesta manera, es dupliquen els punts que hi havia a la població i, segons fonts municipals, «es referma l’aposta pel foment de la mobilitat sostenible, facilitant la càrrega als veïns i veïnes que disposin de vehicle elèctric». El nou punt es trobava instal·lat des de feia mesos, però restava pendent d'obtenir l'autorització de la companyia elèctrica per poder-lo posar en marxa.

Amb l’obertura de la nova instal·lació s’ha aprofitat per dur a terme una reubicació i modernització del servei, que s’ha traslladat del carrer Major a l’aparcament municipal Catalunya, al carrer Vilaseca, fet que, segons el consistori, «facilita l’accessibilitat». A més, els dos punts disponibles actualment passen a ser de càrrega ràpida, que comporta una recàrrega més dinàmica i menys esperes.

La nova estació de càrrega per a vehicles elèctrics estrena una altra novetat: funcionarà amb una aplicació al telèfon mòbil que facilitarà l’accés i el seguiment de càrregues realitzades. Concretament, els usuaris necessiten l’app EVcharge. Tot i que la recàrrega serà gratuïta, per donar-se d’alta s’haurà d’entrar un número de targeta de crèdit, ja que l’aplicació funciona tant en punts de càrrega de pagament com de franc.

Nou punt Stop&Go

Coincidint amb el trasllat dels punts de càrrega de vehicles s’incorpora un nou punt d’Stop&Go al carrer Major, al costat de la Plaça Major, just a l’espai on hi havia l’antic carregador i que ara ha quedat alliberat. Es tracta d’un espai, nou al municipi, que estarà senyalitzat amb unes icones específiques, amb l’objectiu de facilitar la rotació de vehicles, i que es puguin dur a terme tasques o compres ràpides als establiments amb un màxim de 15 minuts. D’aquesta manera, segons apunten fonts municipals, «es vol evitar les parades en doble fila, o en espais no permesos, en un carrer que està dissenyat perquè hi tinguin prioritat els vianants».

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va instal·lar, el 2018, a l’alçada del número 54 del carrer Major el primer punt gratuït de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, l’únic que hi havia al municipi fins que el passat mes de juliol va deixar de funcionar. Paral·lelament, el consistori va instal·lar un nou punt de càrrega per a dos vehicles a l’aparcament públic que hi ha al carrer Vilaseca, que, tot i disposar des de fa mesos de l’estació de càrrega, la senyalització i les dues places d’aparcament pintades, no ha entrat en funcionament fins ara.