El mateix rival contra el que va guanyar el títol el 1996 serà el primer rival del Baxi Manresa -aleshores TDK- en la fase final de la Copa del Rei de bàsquet que tindrà lloc del 17 al 20 de febrer a Granada. El conjunt que dirigeix Pedro Martínez s'enfrontarà al FC Barcelona de Saras Jasikevicius el divendres 18 de febrer, a les 21.30 h, i l'haurà de guanyar per tercer cop aquesta temporada si vol accedir a les semifinals. En el cas que el Baxi assoleix el triomf, s'enfrontaria a semifinals contra el vencedor del València-UCAM Múrcia, l'altre partit dels quarts que tindrà lloc el divendres, a les 18.30 h.

En l'altra part del quadre, els dos enfrontaments, que es jugaran dijous, són Real Madrid-Río Breogán (18.30 h) i Joventut-Lenovo Tenerife (21.30 h). Les semifinals tindran lloc el dissabte 19 de febrer (18.30 i 21.30 h), i la final l'endemà diumenge (18.30 h).

L'actor i còmic Manu Sánchez i José Maria Arrabal, secretari general d'Esports de la Junta de Andalucia, han estat els encarregats d'extreure les boles en l'acte que ha tingut lloc a l'Auditori del Parc de les Ciències d'Andalusia, de Granada.

El Baxi, que torna a la Copa 18 anys després de l'última participació, no ha estat cap de sèrie perquè en el darrer partit de la jornada d'aquest diumenge el València va vèncer a Tenerife per 78-80, amb un triple fallat per Marcelinho Huertas als darrers instants, i els de Joan Peñarroya li van prendre, així, la quarta plaça als bagencs.

Jasikevicius: "El Manresa és un dels pitjors rivals que ens podia tocar"

L'entrenador del Barça, Sarunas Jasikevicius, ha valorat que el Baxi "és un dels pitjors (rivals) que ens podia tocar" en el sorteig que s'ha celebrat aquest dilluns.

"El Manresa està en un gran moment de forma, gairebé es classifica com a cap de sèrie. Estan jugant molt bé, és un equip 'superfísic' que juga a un ritme molt alt. És un dels pitjors que ens podia tocar, però si volem ser campions cal guanyar-los a tots", ha analitzat el preparador lituà.

"Nosaltres tenim gent com el Niko (Mirotic) o el Brandon (Davies), pels quals no és difícil fer 20 punts. Però la presa de decisions, estar sempre en el lloc correcte, seguir el pla de partit... El Brandon ha fet un pas, ara mateix està a un nivell molt alt i necessitem que segueixi així", ha finalitzat.

La Minicopa

Pel que fa a la Minicopa Endesa, el grup A el formaran: El Catalana Occident Manresa, el Cajasiete Canarias, el Reial Madrid i el Joventut.

Per un altre costat, el Coosur Betis, el València Basket, l'Unicaja i el Barça es veuran les cares al grup B.

Els dos primers de cada grup accediran a les semifinals.