El Baxi Manresa no renuncia a res tal com ha demostrat aquest divendres a la pista del Nutribullet Treviso. En el retorn de la Champions un mes després de guanyar el Darüssafaka al Nou Congost, el conjunt de Pedro Martínez ha exhibit un gran potencial ofensiu tot i que el cuer no es s'ha rendit fins que tres tiples seguits de Luke Maye al darrer quart han acabat d’inclinar la balança a favor dels bagencs. Dijous, els dos rivals es tornaran a veure les cares al Nou Congost en el partit pendent ajornat en la primera jornada pel brot de covid que van patir els italians.

En un Palaverde amb una munió de cadires buides, i amb un grapat de seguidors manresans a les graderies, el Baxi ha començat manant. Un 2+1 de Maye i una cistella de Joe Thomasson han marcat el primer avantatge, que el Treviso ha eixugat aviat (5-5). Davant del cuer, però, semblava clar que el Baxi havia de jugar amb concentració i sumar precisió a la velocitat, un bon propòsit que l'ha dut a acabar el primer període amb 9 punts d’avantatge i una alta eficàcia anotadora.

En el segon període, el bon ritme del Baxi es s'ha mantingut fins a assolir un marge de 16 punts (23-39). Dos triples de Rafa Martínez, de nou titular, la bona direcció de Dani Pérez, l’encert de Thomasson i l’energia de Moneke, que se n'han anat al descans amb 9 punts i 4 rebots, han sigut algunes de les claus de l’auge de l’equip manresà.

Els italians, però, no volien que el partit es convertís en una exhibició del visitant com en l’anterior duel amb el Tofas Bursa. Liderat per Bortolani (13 punts en els primers vint minuts), i amb les aportacions de Russell (9) i Sims (8), el conjunt de Menetti ha encapçalat l’avantatge fins a situar-se a 7 punts (38-45). El Baxi ha tingut problemes en l’atac estàtic -ha exhaurit el temps en un parell d’ocasions-, ha fet alguns llançaments en mala posició i ha tingut un punt de precipitació en el joc que li ha fet perdre massa pilotes (8).

Una antiesportiva de Sokolowski i una tècnica a un Menetti molt empipat amb els àrbitres ha sigut un llast pels locals. Un esprint del Baxi en els darrers instants ha servit per posar el +13 en el marcador abans de marxar al vestidor.

Reacció dels italians

Com en el partit de dissabte passat al Nou Congost contra el Fuenlabrada, el tercer quart ha sigut indigest per als manresans. Un parcial inicial de 5-1 ha començat a retallar el marge que havia aconseguit el Baxi. Quan Sima s’ha hagut d’asseure, Moneke havia de marcar Sims i Akele, i la falta de centímetres, tot i que el nigerià té recursos per competir en la posició de 5, ha penalitzat els catalans. El Treviso s'ha posat a 8, el Baxi s'ha tornat a enlairar (55-68) amb un triple de Vaulet i els locals han fet un nou esforç per no deixar escapar la victòria.

Amb un esplèndid Bortolani, ben secundat per Russell i Sims, el marcador s'ha situat en un perillós 67-70. En aquell moment, un 4 de 13 en el tir de 3 era el símptoma d’un Baxi que no trobava la manera de trencar el partit.

Els manresans, però, són un huracà ofensiu difícil d’aturar. En el pitjor moment, dos triples de Dani Garcia i Thomasson han deixat el marcador al final del tercer període en 67-76. El Treviso ha nedat fins a la vora, i aleshores s'ha quedat sense forces davant del recital anotador que ha concretat Luke Maye amb tres triples seguits a l’inici del darrer període.

De cop i volta, el Baxi s'ha posat amb 17 punts d’avantatge (el marge arribaria a ser de 19) i ha posat el forrellat a una victòria imprescindible per continuar aspirant a tot en aquesta Champions que tant il·lusiona al Nou Congost. Una altra remarcable actuació coral per lligar un triomf de mèrit.

Tria el millor jugador del partit d'aquest dilluns.