Un total de vuit equips han demanat a la FIBA participar en la propera edició de la Lliga de Campions, després que aquest divendres hagi acabat el termini per fer-ho, segons informa el diari La Opinión de Málaga, del mateix grup editorial que Regió7. Quatre d'ells tindrien el lloc assegurat per mèrits esportius, entre els quals el Baxi Manresa, i els altres quatre busquen una cinquena invitació, que pot caure per a l'ACB per les bones actuacions dels seus equips els últims anys, amb els dos títols del Burgos i la final entre manresans i el Lenovo Tenerife del mes passat.

D'aquesta manera, per situació a la classificació han de tenir el lloc assegurat els dos finalistes de l'any passat, Lenovo i Baxi, i també el Surne Bilbao Basket i l'UCAM Múrcia. A part d'aquests, també han demanat jugar la competició el Río Breogán (11è en l'ACB), l'Unicaja (12è) i fins i tot el Monbus Obradoiro (15è) i el Casademont Saragossa (16è).

Els que sembla que tenen més confiança són els representants de l'Unicaja, club que va plantar l'Eurocup la temporada passada i va acceptar un contracte de tres anys amb la FIBA. De tota manera, en no haver contret suficients mèrits esportius, el màxim organisme europeu podria donar una invitació perquè l'equip d'Ibon Navarro jugués el torneig. També podria passar com l'any passat amb el Saragossa, que també hi confiava i va acabant jugant la FIBA Europe Cup, una mena de Segona Divisió de la Champions.

L'executiva de la FIBA es reuneix el proper dijous, dia 23, que és quan s'hauria de saber la llista d'equips que disputaran la Lliga de Campions, en què el Baxi hi ha de ser de totes, totes. El sorteig de la competició està previst per al proper 7 de juliol.