Bàsquet/Prèvia Minicopa

El Bàsquet Manresa infantil es classifica directament per a la Minicopa de Màlaga

L'equip de Josep Santasusana derrota el Breogán i el Canàries, aquest darrer partit amb un recital de triples, i obté el bitllet directe com a campió invicte del seu grup

Jordi Agut

Jordi Agut

El Bàsquet Manresa infantil s'ha classificat de manera directa per a la Minicopa de Màlaga després de quedar primer en el seu grup a la fase prèvia que es disputa aquests dies a Tarragona. Després d'haver derrotat el Casademont Saragossa per 93-92 en el partit jugat dimecres, aquest dijous ha guanyat els seus dos partits.

Al matí, ha derrotat el Fundación Breogán per 61-82 , i a la tarda, en el duel decisiu, havia de vèncer per ser primer i perdre de menys de cinc punts per ser segon classificat i jugar divendres la repesca. No ha fet falta, perquè els manresans, amb un recital de tir de tres punts (14/33), han derrotat el Cajasiete Canàries per 69-99 i han quedat primers, amb la qual cosa obtenen el bitllet directe.

El partit determinant ha estat el de la tarda. Un cop guanyats els dos primers partits, el triomf del Casademont Saragossa al matí contra els canaris (59-51) deixava oberta la possibilitat d'un triple empat. D'aquesta manera, si els insulars derrotaven per cinc punts o més d'avantatge el conjunt català, aquest quedava eliminat. El Manresa podia perdre de fins a quatre punts, però ha sortit determinat a guanyar el partit des del primer moment, amb un primer quart molt bo, amb un 15-25 de parcial que feia semblar que les coses serien més fàcils del que finalment han estat.

Perquè el Canàries ha capgirat el resultat i ha arribat al descans amb un avantatge de cinc punts (42-37) que hauria deixat fora els manresans. Aquests s'han arrapat al partit, que ha tingut moltes alternatives en tot el tercer període fins al 52-52. Aquí, tres triples seguits, de Carles Méndez, Eloi Pujol i Nil Serrat, han obert una distància de nou punts. Els illencs han intentat tornar-se a acostar, fins al 56-61, però una reacció brutal dels manresans, amb una gran defensa i jugant molt fàcil en atac, ha provocat un parcial en aquest període de 13-38. Carles Méndez i Arnau Cortijo, amb 22 punts, i Nil López, amb 21, han estat els més destacats.

Amb serenitat, però encara celebrant l'èxit, el tècnic del Manresa, Josep Santasusana, explicava a Regió7 que "haver anotat tants triples ha estat un extra. Sempre incidim molt en els jugadors que ho intentin i tots els equips del club intentem seguir una mateixa línia de joc, amb molta rapidesa i possessions. Tinc un bon grup en aquesta faceta, però habitualment és complicat tenir aquests percentatges". Per a ell, ser a Màlaga "és un premi per a la feina que fan els jugadors. Serà més difícil, però a veure com surt".