Barça, Joventut, Bàsquet Manresa, València, Saragossa i Girona jugaran fase final de la Minicopa

Els sis equips s'han classificat per a l'últim tram de la competició, que es disputarà al febrer al Màlaga en paral·lel a la Copa del Rei

Jugadors del Baxi infantil en un instant d'un dels partits de la fase prèvia de la Minicopa

Jugadors del Baxi infantil en un instant d'un dels partits de la fase prèvia de la Minicopa / David Grau (ACB)

EFE

El Barça, el Joventut Badalona, el Bàsquet Manresa, el València Basket, el Casademont Saragossa i el Bàsquet Girona han superat la primera fase de la Minicopa Endesa i així s'han classificat per a la fase final del torneig, que es disputarà al febrer al Màlaga en paral·lel a la Copa del Rei.

Els equips infantils dels 16 equips de la Lliga Endesa -tots excepte els ja classificats, el Reial Madrid com a vencedor de la passada edició i l'Unicaja com a amfitrió- han participat en aquest torneig que s'ha disputat al Palau d'Esports Catalunya i al Poliesportiu Campclar de Tarragona del 6 al 8 de desembre.

Aquest primer tram de la competició ha constat d'una fase de grups en què els quatre primers classificats han aconseguit el pas directe, mentre que els quatre segons s'han enfrontat en una eliminatòria a partit únic per decidir els dos darrers bitllets.

El Bàsquet Manresa ha acabat primer en el Grup A després de derrotar el Casademont Saragossa (93-92), la Fundació Breogán (61-82) i el Cajasiete Canarias (69-99); mentre que el Joventut Badalona ha vençut el Fundació Bilbao Basket (87-44), el MoraBanc Andorra (25-75) i el Gran Canària (95-52) per acabar dalt del Grup B.

Al Grup C, el Barça s'ha classificat per la via ràpida gràcies a les seves victòries contra el Fundació 5+11 Baskonia (55-5), l'UCAM Múrcia Redexis (70-19) i el Zunder Palència (12-62); i el València Basket ha fet el mateix al grup D contra el Bàsquet Girona (93-72), el Sicília in Bocca Obradoiro (88-38) i el Fundació CB Granada (59-110).

En l'encreuament entre els segons classificats, el Casademont Saragossa ha superat el Gran Canària (100-80) i el Bàsquet Girona s'ha imposat a l'UCAM Múrcia Redexis (56-79) aquest divendres al matí.