Bàsquet/Lliga Endesa

Baxi-Baskonia: I entre les celebracions hi ha un partit

Els manresans arrenquen la segona volta contra el rival a qui van deixar fora de la Copa en el partit 1.000 de Pedro Martínez a l'ACB i el de la tornada de Moneke al Congost

Chima Moneke va ser el més destacat de la victòria del Baskonia en la primera volta

Chima Moneke va ser el més destacat de la victòria del Baskonia en la primera volta / Aitor Bouzo/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

Festa grossa al Nou Congost per arrencar la segona volta de la Lliga Endesa per diversos motius. El menys previst a principi de temporada, la classificació per a la fase final de la Copa del Rei de Màlaga, concretada diumenge passat per passiva després de la derrota del Baskonia contra el Madrid. Els bascos, precisament, són els que visiten el pavelló manresà amb Chima Moneke al capdavant. El nigerià ja fa dies que expressa la seva satisfacció per tornar allà on ha estat més estimat per una afició i la Grada d'Animació ja li preparar la rebuda. I finalment, els 1.000 partits de Pedro Martínez a l'ACB, que seran commemorats abans que Fernando Calatrava llenci la primera pilota a l'aire. Tot perfecte però és que, a més, hi ha un partit. I de competició (17 hores, Movistar Deportes 3 i Ràdio Manresa).

El tècnic del Baxi, poc amant de les celebracions i la gatzara quan hi ha coses en joc, ja demanava a la prèvia que es parlés del partit. Convé no oblidar que tots dos equips estan empatats amb nou victòries i que els bagencs venen d'un partit a Bilbao que, tot i que no va tenir conseqüències per entrar a la Copa, no va deixar un gust agradable.

Un cop acabada la pressió per ser a Màlaga, "en tenim una altra, la que hem tingut des del primer moment, la de guanyar els partits necessaris per mantenir la categoria. Tothom diu que són dotze, doncs en falten tres. També volem treballar per si podem entrar a una competició europea sense necessitat de fases prèvies i el tercer objectiu és ser als play-off, repetir una primera volta que ha estat extraordinària".

De cara al duel contra el Baskonia, va recordar que "allà ens van guanyar de manera relativament fàcil i són molt bons. Estan fent una Eurolliga fantàstica i tenen un nivell al qual nosaltres no arribem. Hem de ser competitius sabent que tenen jugadors determinants com Moneke, Howard, Marinkovic, que no te n'has adonat i t'han fet vint punts. A casa, amb el suport dels aficionats, si agafem rebots, que hem baixat una mica, podem tenir alguna opció".

Revenja de Bilbao

De tota manera, el mal resultat de Bilbao té dues lectures. Una és que la setmana s'ha fet llarga recordant-lo per als jugadors i l'altra és que "ens ha posat davant del mirall. Després d'això t'entrenes una mica millor, ja que has vist que no ho has fet bé, que no pas com ho vam fer la setmana passada després de guanyar el Joventut. L'equip no vol fer mai les coses mal fetes, però quan tens una actuació dolenta com davant del Bilbao estàs més picat i et prepares millor".

Del duel de Miribilla, "va ser un mal partit nostre, però perdre contra el Bilbao d'una certa diferència entra dins de la normalitat. No som molt millors que ells. No podem pensar que som favorits quan ens hi enfrontem, perquè tenen més pressupost. Que estiguem a davant és puntual, ja ho veurem a final de temporada com estem". Amb el Baskonia "passa el mateix, el normal és que estiguin per damunt. A la primera volta no ha passat, mirem a veure si ho podem tornar a fer, però serà molt difícil".

També espera una motivació extra del rival. "Estem empatats a la jornada 18, tot i que no som rivals directes. Vindran amb moltes ganes de demostrar que són millors que nosaltres a la pista. En plantilla ho són. També hi haurà la motivació extra de jugadors com Moneke. Ja va jugar molt bé contra nosaltres i ens va fer 30 de valoració. Esperem que no tiri tants tirs lliures, perquè allà es va passar tot el partit fent-ho. Que no n'hi regalin tants".