El PSC exposa queixes pel servei mèdic a l’alt Berguedà

Els socialistes critiquen «l’incompliment d’una resolució del Parlament»

Consultori de Borredà | ARXIU PARTICULAR

Consultori de Borredà | ARXIU PARTICULAR / Redacció. berga

Redacció

El PSC del Bages, Berguedà i Solsonès ha emès un comunicat per fer públic «l’incompliment de Salut d’una resolució del Parlament» que instava a mantenir el servei d’atenció primària als consultoris de l’alt Berguedà durant tot l’estiu passat.

La resposta del conseller de Salut, Manel Balcells, a la Mesa del Parlament ha arribat aquest 7 de desembre. Va defensar que s’havia prestat el servei, fet que segons el PSC no és cert: «Dona dades completament irreals, inexistents». El PSC assegura que «en molts casos, alguns dels consultoris han estat tancats durant setmanes, sense disposar de servei mèdic, i en algun lloc ni tant sols d’infermeria». El conseller, en canvi, va informar a la Mesa del Parlament que «el servei d’atenció primària als consultoris de l’alt Berguedà es va mantenir durant els mesos d’estiu».

Va detallar que l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l’alt Berguedà dona el servei a través del CAP de Guardiola i dels consultoris de les altres poblacions: «L’organització del servei garanteix l’assistència sanitària per a tota la ciutadania d’aquesta ABS en tot moment».

El conseller Balcells també va donar a conèixer el nombre de professionals tant de medicina com d’infermeria «amb què compta actualment l’ABS de l’alt Berguedà». En aquest sentit, el PSC assegura que «si ens atenem a les dades d’horaris, poble per poble, i professionals mèdics, infermeres, administratius i especialistes, el conseller va especificar els que s’haurien de tenir, però en cap cas els que ha tingut».