Berga treballa en la retirada d’arbrat i neteja d’elements dispersos per la ventada

El temporal de pluja i vent de dijous a la nit va provocar afectacions a la capital del Berguedà i a altres punts de la comarca

Arbres tombats a Berga per la ventada de la nit de dijous

Arbres tombats a Berga per la ventada de la nit de dijous / Ajuntament de Berga

Redacció

L’Ajuntament de Berga treballa per restablir la situació arran de la ventada que es va produir durant la nit d'aquest dijous, que va provocar afectacions en l’arbrat i la dispersió de diversos elements a la via pública com ara fulles, branques i residus.

Els serveis municipals han inspeccionat diferents zones de la ciutat per tal de detectar incidències relacionades amb la ventada i portar a terme les accions necessàries per resoldre les afectacions.

El servei de neteja viària ha prioritzat aquest divendres la recollida de tots els elements dispersos als carrers a causa de les fortes ratxes de vent que van acompanyar la pluja. La neteja ordinària es reprendrà tan aviat com s’enllesteixin aquestes tasques, segons fonts del consistori.

L’estació meteorològica situada a l’Institut Guillem de Berguedà va registrar una ratxa màxima de vent de 118 km/h, un valor excepcional a la ciutat, i més encara durant una tempesta d’estiu. Al dalt al Santuari de Queralt la ratxa màxima de vent va arribar als 144 km/h.

La nit de dijous a divendres, els Bombers han hagut de fer diverses sortides arran del temporal de pluja i vent al Berguedà. A Berga, la major part d'actuacions han estat per arbres caiguts i branques trencades que obstaculitzaven carrers, com per exemple a la Rasa dels Molins.

Pas alternatiu a la C-16, a Guardiola de Berguedà

Els Bombers han hagut d'actuar, a part de Berga, a altres poblacions del Berguedà, en la majoria dels casos també per branques i arbres caiguts. Cal destacar també les branques que han obstaculitzat la C-16, l'Eix del Llobregat, al seu pas per Guardiola de Berguedà. S'ha vist afectada la circulació per aquest tram de carretera, i ha fet falta donar pas alternatiu fins a mig matí d'aquest divendres, segons el Servei Català de Trànsit.