Els Pastorets de Berga estrenen direcció i tindran nous actors i actrius

Marc Corominas i Eric Calderer agafen el timó de les representacions de La Farsa, que aquesta temporada incorporen cares noves en el repartiment

Marc Corominas i Eric Calderer (dreta), nous directors

Marc Corominas i Eric Calderer (dreta), nous directors / La Farsa

Redacció

L’Agrupació Teatral La Farsa, encarregada de representar els Pastorets de Berga des de fa més de cent anys, ja treballa en els preparatius d’un espectacle que torna amb més participació que mai en els papers però amb l’essència de sempre. I com a novetat, enguany hi ha un relleu en la direcció del projecte.

Els berguedans i membres de La Farsa, Marc Corominas i Eric Calderer lideraran els Pastorets. El canvi s’ha fet després del comiat que ja va anunciar l’anterior equip de direcció la temporada passada, format pels germans Marginet i el mateix Corominas, que repetirà un any més fent un pas endavant. Segons expliquen, la intenció és «mantenir la mateixa línia artística i consolidar els canvis proposats l’any passat i que van assolir una molt bona nota». Corominas i Calderer es rodegen d’un equip de gairebé deu persones que els donaran un cop de mà en tota la infraestructura de l’espectacle com vestuari, tramoia, comunicació i tresoreria.

Aquesta temporada hi haurà cares noves en el repartiment d’actors i actrius. Un total de 58 persones representaran un dels 19 papers que trobem a l’obra de Serafí Pitarra, dels quals 28 ho faran per primera vegada. La idea del nou equip de direcció és continuar oferint oportunitat al planter de joves. En aquesta línia, 56 joves i adolescents més participaran en els ballets de la funció fent de dimonis o de pastors. 

Els assajos dels Pastorets de Berga començaran a l'octubre «ambamb novetats per fer-los una mica més atractius» han avançat els nous directors.

Pel que fa a les representacions, l’estrena serà el dia de Nadal i al llarg de les festes nadalenques se’n podran veure un total de cinc. La funció del dia 25 de desembre serà a 2/4 de 10 de la nit i la resta a la tarda, amb un canvi d’horari respecte les altres temporades. Els dies 26 de desembre, i l’1, el 7 i el 14 de gener les funcions seran a les 6 de la tarda.