La manca de bolets no desllueix la festa de la Pobla de Lillet

La Fira del Bolet i del Boletaire d’aquest cap de setmana, sense bolets, ha tingut una bona afluència de públic i paradistes satisfets

Les parades alimentàries i artesanes van ser un bon reclam ahir a la Pobla de Lillet | QUERALT GILIBETS

Les parades alimentàries i artesanes van ser un bon reclam ahir a la Pobla de Lillet | QUERALT GILIBETS / Queralt gilibets. La pobla de lillet

Queralt Gilibets

Carrers plens i cistelles de bolets buides. Aquesta era la imatge ahir de la Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de Lillet, que ha programat activitats durant tot el cap de setmana i han tingut una bona resposta de públic.

L’Esbart Cadí dansant davant d’un públic nombrós, ahir a la plaça de l’Ajuntament de la Pobla | QUERALT GILIBETS

L’Esbart Cadí dansant davant d’un públic nombrós, ahir a la plaça de l’Ajuntament de la Pobla | QUERALT GILIBETS / Queralt gilibets. La pobla de lillet

Enguany, però, els bolets no van ser els protagonistes principals de la festa. La temporada boletaire ha començat fluixa al Berguedà i a la primera festa boletaire de la comarca han estat ben escassos. De fet, un dels actes centrals de la fira, que és el concurs boletaire, es va veure estroncat ahir per la manca de bolets. Moment de decepció per a alguns i moment previsible per a altres. El certamen només va tenir dos participants adults, que «no han trobat res i no s’han atrevit a venir», comentava Xavier Serra, regidor de Turisme de la Pobla de Lillet. En la categoria infantil, en canvi, els més petits en van trobar alguns i van ser els únics premiats d’aquesta edició.

Alimentació i artesania

Una dotzena de parades de formatges, embotits, joies, antiguitats i productes de fusta fets a mà van ser un bon reclam per als visitants que no van trobar bolets. Com també l’exposició micològica, amb diferents espècies.

Els paradistes valoraven positivament el cap de setmana de fira, tot i coincidir amb la de Santa Tecla de Berga. Antoni Rossinyol, de Cal Rafilat de Gironella, tenia parada i destacava el bon ambient i les bones vendes: «Aquest any era una incògnita pel fet de no haver-hi bolets, i això vol dir que no saps mai què, però ha anat molt més bé del que ens esperàvem».

Ahir, durant tot el matí, diverses activitats van omplir la plaça de l’Ajuntament de visitants, atrets també per les deu danses típiques del territori català, des de la Seu d’Urgell fins a les illes Balears, a càrrec de l’Esbart Cadí de Bagà. Seguidament, els assistents van poder fer el tast de bolets i, finalment, hi va haver l’entrega de premis del concurs boletaire, amb els petits com a protagonistes d’aquesta edició.

La festa dels bolets de la Pobla de Lillet ha estat molt transitada durant tot el cap de setmana, amb actes que han tingut molt èxit. Per exemple, el tast de música, tal com assenyalava el regidor Xavier Serra: «S’ha consolidat el tast de música, que es va fer dissabte al pavelló». Visitants d’arreu van fer cap a la Pobla de Lillet, com Toni Abril, de Balsareny, un amant dels bolets que visitava la fira per primera vegada: «Tot i ser un mal any per als bolets, hem vingut i hem vist les parades i l’ambient».