Berga, Puig-reig, Borredà i Merlès seran al davant del Consell d’alcaldies del Berguedà

Junts i ERC repeteixen el pacte de govern del Consell Comarcal a l’òrgan que reuneix tots els alcalde

Els integrants del Consell d'Alcaldies del Berguedà

Els integrants del Consell d'Alcaldies del Berguedà / CCB

Redacció

El nou govern del Consell Comarcal del Berguedà s’ha presentat aquest dimecres davant del consell d’alcaldies de la comarca fruit de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Ho ha fet al pavelló de Suècia de Berga. És la primera trobada d’alcaldesses i alcaldes de la comarca d’aquest mandat 2023-2027. Ha tornat a estar oberta a la presència dels mitjans de comunicació. Ha aplegat una àmplia representació del món municipal berguedà.

El president Ramon Caballé ha estat l’encarregat de presidir una sessió en la qual s’ha donat a conèixer a les alcaldesses i els alcaldes, l’organigrama polític dels 16 nous consellers que conformen l’executiu de l’ens comarcal fruit de la coalició de les següents formacions polítiques: ERC-Acord Municipal, Compromís Municipal-Junts, Coalició Alternativa Municipalista-Cup i Més per Gironella. Aquest pacte preveu que el primer any i mig del mandat la presidència l’ocupi Ramon Caballé (Compromís Municipal-Junts) i els dos anys i mig següents, Moisès Masanas (ERC-Acord Municipal). Pel que fa a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’aplica el mateix model de compartir-ne la direcció: el primer any i mig de la legislatura, la presidència correspon a Lluís Vall (Més Gironella) i els darrers dos anys i mig a Sebastià Prat (Coalició Alternativa Municipalista-Cup).

A la reunió, s’han nomenat els representants electes que ocuparan les vicepresidències del consell d’alcaldiesl’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, l’alcaldessa de Puig-reig, Eva Serra, l’alcalde de Borredà, Jesús Solanellas, i l’alcaldessa de Santa Maria de Merlès, Sara Costa. El consell d’alcaldies del Berguedà té previst reunir-se cada tres mesos. El president, Ramon Caballé ha anunciat que es constituiran diferents comissions de treball. I també que l’executiu comarcal presentarà un Pla de Govern amb les propostes per aquest mandat 2023-2027.

Així mateix, representants de L’Oficina Next Generation EU han informat sobre el servei d’assistència tècnica del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation perquè els ajuntaments puguin utilitzar-lo.

Maquinària al servei dels ajuntaments

A la sessió també s’ha informat que el Consell Comarcal del Berguedà disposa d’un tractor equipat amb tri puntal i TDF davantera (133 cv), una pala carregadora MX equipada amb cullera, un remolc amb elevació hidràulica de 5.400 quilos de capacitat, un escampador de sal, una pala de llevaneus, un desbrossador, cadenes de tractor i una furgoneta de 2 places de 130 cv. És una maquinària que permet fer les tasques necessàries per millorar la visibilitat de la xarxa de camins així com la seguretat quan hi hagi encreuament de vehicles que hi circulin. Igualment, serveix per desbrossar la xarxa de camins veïnals i senders i per dur a terme tasques de neteja de neu i l’estesa de sal per al desgel. El Consell recollirà les peticions dels ajuntaments per treure el màxim rendiment d’aquest equipament del qual s’haurà de redactar un reglament d’utilització.