Ecovidrio posa contenidors roses per recaptar diners per a la investigació del càncer de mama

Berga, Puigcerdà, Bellver, Alp i Llívia s'adhereixen a la campanya "Recicla vidre per elles"

Contenidor rosa al passeig de la Pau amb Gran Via, a Berga. A la foto de dreta a esquerra: Jesús Calderer, conseller comarcal de Residus; Ermínia Altarriba, regidora de Berga; Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo; Víctor Luna,  tècnic de gerència  d’Ecovidrio a Catalunya

Contenidor rosa al passeig de la Pau amb Gran Via, a Berga. A la foto de dreta a esquerra: Jesús Calderer, conseller comarcal de Residus; Ermínia Altarriba, regidora de Berga; Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo; Víctor Luna, tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya / Anna Costa

L’empresa Ecovidrio aposta per una nova edició, la novena, de la campanya "Recicla vidre per elles", que combina el reciclatge i la lluita contra el càncer de mama. S'han repartit contenidors de color rosa per llençar-hi ampolles buides de vidre a 140 localitats de l'Estat Espanyol. Berga n'és una, amb un contenidor instal·lat al passeig de la Pau amb Gran Via. També s'hi han sumat Puigcerdà i altres pobles de la Cerdanya com són Bellver, Alp i Llívia.

Presentació de la campanya. D'esquerra a dreta: La regidora i l'alcalde de Puigcerdà Mar Quera i Jordi Gassió; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya Isidre Chia, i el conseller de Medi Ambient, Josep Maria Isern, l'alcalde,

Presentació de la campanya a Puigcerdà. D'esquerra a dreta: la regidora i l'alcalde de Puigcerdà Mar Quera i Jordi Gassió; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya Isidre Chia, i el conseller de Medi Ambient, Josep Maria Isern / Consell Comarcal de la Cerdanya

A banda de conscienciar sobre la malaltia, amb aquest gest Ecovidrio recapta fons per a la investigació del càncer de mama. Els contenidors hi seran fins al 20 de novembre i els beneficis que s'obtinguin del reciclatge del vidre aniran destinats a la Fundació Contigo, que compta amb una vintena de projectes enfocats en l’estudi d’aquesta malaltia i els seus tractaments. Es calcula que afecta 1 de cada 8 dones a Espanya i que es diagnostiquen més de 2 milions de casos cada any al món.

Víctor Luna, tècnic de gerència d'Ecovidrio a Catalunya, ha animat a tothom a solidaritzar-se per una bona causa: "De la mateixa manera que dipositem els envasos de vidre al contenidor verd, aquest cop ho hem de fer als rosa, pensant en el càncer". Ha fet un símil entre salvar el planeta i la salut de les persones: "A Catalunya 8 de cada 10 ampolles de vidre acaben al contenidor verd. I 9 de cada 10 persones superen el càncer de mama. En tots dos casos l'objectiu és arribar al 100%, de persones que es recuperin de la malaltia i de vidre reciclat". Ha remarcat la importància de campanyes com "Recicla vidre per elles" per sumar esforços i obtenir més recursos contra el càncer i per a la investigació.

En la campanya de l'any passat es van recaptar 6.000 euros a tot l'Estat Espanyol i es van destinar a la Fundació Sandra Ibarra, que treballa l'acompanyament psicològic per a les persones amb càncer. Enguany, l'objectiu és arribar als 10.000 euros. Per fer créixer l'import, es posen a la venda mini contenidors roses per reciclar vidre a casa. Aquests petits iglús solidaris els ha dissenyat Ágatha Ruiz de la Prada i tenen un preu de 25 euros. Es poden adquirir a la pàgina web www.miniglu.es.

La iniciativa solidària s'ha presentat aquest dilluns tant a Puigcerdà com a Berga. A la capital del Berguedà, tant el conseller comarcal de Residus, Jesús Calderer, com la regidora de Berga Ermínia Altarriba, han coincidit en la importància de contribuir en la recerca per lluitar contra el càncer de mama. "Prendre consciència de la importància d'aquesta campanya és clau. Volem que tothom s'hi aboqui", han remarcat.

Per la seva banda, Aurora Fernández, de Ginkgo, ha apuntat que "accions com aquesta són molt necessàries" i que "n'hi hauria d'haver tot l'any, perquè la investigació necessita recursos cada dia. Invertir en la investigació és invertir en la nostra salut". Com a presidenta de l'entitat que lluita contra el càncer al Berguedà, ha recordat que el càncer de mama és "la primera causa de mort en les dones del món" i que "si entre tots aconseguim visibilitzar-lo farem un gran pas per a la prevenció". Més prevenció i més investigació es tradueix, ha remarcat, "en menys morts i millor qualitat de vida".