Els veïns de la Font del Ros reclamen les obres que el govern de Berga ha ajornat

El projecte per transformar i millorar l’accessibilitat a la plaça petita del barri no es farà aquest any

Una imatge del mal estat que presenta la plaça petita del barri de la Font del Ros

Una imatge del mal estat que presenta la plaça petita del barri de la Font del Ros / Arxiu particular

L’equip de govern de Berga (CUP i ERC) ajorna fins a l’any que ve les obres per transformar i millorar l’accessibilitat a la plaça petita de la Font del Ros. L’actuació estava inclosa en els pressupostos d’enguany i era la que s’emportava la dotació econòmica més alta, al voltant de 200.000 euros. La notícia ha sorprès l’Associació de Veïns de la Font del Ros, que asseguren que la plaça es troba en mal estat i «necessita una actuació urgent». Lamenten l’endarreriment i també «la manca d’informació per part del govern de Berga».

Plaça de la Font del Ros de Berga

Plaça petita de la Font del Ros de Berga / Arxiu particular

Tot i que bona part dels diners per a l’obra de la Font del Ros es finançaven amb recursos propis, l'Ajuntament de Berga comptava rebre una subvenció d’uns 50.000 euros de la Diputació de Barcelona relacionada amb mobilitat que al final no s’ha concedit a l’Ajuntament de Berga per quedar fora del filtre de puntuació de la sol·licitud. Així ho va explicar el regidor d’Urbanisme de Berga, Aleix Serra, al ple de la setmana passada, responent a una pregunta del regidor de l’oposició Ferran Aymerich (Junts) sobre una modificació per invertir en altres actuacions una partida de 83.000 euros prevista per a la Font del Ros.  

Aleix Serra va voler deixar clar que l’equip de govern no descarta el projecte previst a la Font del Ros sinó que «confiem poder-lo executar l’any que ve», ja que «segons la Diputació pel simple fet de reiterar la subvenció tenim més números de ser-ne beneficiaris».

El projecte contempla una millora de l’accessibilitat de la plaça Font del Ros fent dels carrers que l’envolten una zona de plataforma única amb prioritat per a vianants. Aquesta intervenció permetrà renovar el paviment, que està malmès, i garantir una zona de descans. A més, es planteja la creació d’una nova àrea de jocs que comuniqui la plaça gran amb la petita. També es preveu l’ampliació i adaptació de les voreres dels carrers Francesc Macià, Prat de la Riba i Pau Picasso, per tal de millorar l’accés a la parada del bus urbà i la connexió a peu entre la Font del Ros i el parc de les Aubes.

Malestar veïnal

La junta de l’Associació de Veïns de la Font del Ros ha expressat en un comunicat la «sorpresa» davant de l’anunci de l’equip de govern «que el projecte de remodelació de la placeta del barri ha quedat aturat». Una notícia que, tal com asseguren, van conèixer seguint el ple de dijous passat a l’Ajuntament de Berga. En aquest sentit, des de l’entitat veïnal lamenten «que s’hagi endarrerit el projecte històricament demanat sense haver-ne informat als veïns, que ens hem hagut d’assabentar dels canvis a través del ple municipal», remarquen.

El comunicat també exposa que «l’anterior equip de govern de Berga, també de la CUP i ERC, va assistir a l’assemblea anual de l’Associació de Veïns de la Font del Ros el mes de febrer per presentar el projecte de remodelació de l’espai per valor d’uns 200.000 euros i per explicar que les obres es farien aquest any, sent una de les principals inversions previstes dins del pressupost 2023. I ara no és així». Per això expressen el seu malestar i reclamen la rehabilitació «tenint en compte que la placeta necessita una actuació urgent i llargament reivindicada».

Des de la junta de l’associació volen que es trobi el finançament necessari i «al més aviat possible per fer front a aquest projecte, que ja estava previst d’executar aquest 2023».

Mal estat de la plaça de la Font del Ros de Berga

Mal estat de la placeta de la Font del Ros de Berga / Arxiu particular

Mal estat de la plaça de la Font del Ros de Berga

Mal estat de la placeta de la Font del Ros de Berga / Arxiu particular