Junts per Berga veu clau solucionar l'abastament d'aigua a Queralt per votar a favor dels pressupostos

L'equip de govern de la CUP i ERC necessitarà vots de l'oposició per aprovar el pressupost del 2024

El principal partit a l'oposició a l'Ajuntament de Berga posa una desena d'inversions sobre la taula

Presentació de la proposta amb Clara Comellas i Ramon Caballé, dos regidors de Junts (a l'oposició a l'Ajuntament de Berga)

Presentació de la proposta amb Clara Comellas i Ramon Caballé, dos regidors de Junts (a l'oposició a l'Ajuntament de Berga) / Anna Costa

Junts per Berga, a l'oposició a l'Ajuntament, posa sobre la taula una desena d'inversions per votar a favor dels pressupostos del 2024. La CUP i ERC governen en minoria a l'Ajuntament de Berga i, per tant, necessitaran el suport de Junts, del PSC o de BeGI, a l'oposició, per aprovar els pressupostos. De moment, encara no hi ha data prevista per al ple.

Les propostes de Junts tenen un cost total de 478.000 euros i estan agrupades en sis blocs: esports, educació, promoció econòmica, via urbana, inversions i atenció a les persones.

La principal obra en l'apartat d'inversions és fer arribar l'aigua a Queralt, tant en quantitat econòmica com "per la urgència de l'obra", per a la qual proposen destinar 150.000 euros. Segons el portaveu de Junts, Ramon Caballé, "Sabem que una part de la inversió es pot finançar amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua".

Junts ha presentat en roda de premsa les propostes que ha fet arribar a l'equip de govern perquè s'incorporin als pressupostos, confiant que s'aprovin abans d'acabar aquest any: "Pel bé de la ciutat s'han d'aprovar aquest 2023", ha dit Ramon Caballé.

Segons ha comentat Caballé, "presentem projectes que s'han treballat amb entitats i associacions de Berga. Són alternatives viables i coherents, una proposta de ciutat amb la qual el govern es pot sentir còmode però també la resta de l'oposició". També ha assenyalat que és una proposta de mínims, "sent realistes amb la situació econòmica de l'Ajuntament".

En l'apartat d'esports, Junts proposa la renovació de la moqueta de la pista de tenis, "una demanda del club des de fa anys", segons ha detallat la regidora de Junts Clara Comellas. S'hi destinarien 20.000 euros. Els quatre regidors de Junts, també plantegen incloure en el PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) el projecte del camp de Futbol 7. No hi inclouen el canvi de gespa del camp de futbol perquè "entenem que és un incompliment del 2023 que ja es contemplarà, igual que l'enderroc de l'edifici de Finques Ciutat i la remodelació de la plaça petita de la Font del Ros".

Pel que fa a l'àmbit de l'educació, Junts considera "claus i urgents" dues actuacions. Una és remodelar la façana de l’Escola Santa Eulàlia, "perquè és una acció, tal com hem reclamat al ple, que ja s’hauria d’haver dut a terme aquest estiu i no s’ha fet. S'hi destinarien 140.000 euros. I l'altra actuació és a l'Escola de la Valldan, amb la modificació d’entrada a l’escola per ampliar el pati. Calculen un import de 35.000 euros.

Respecte a la promoció econòmica, Junts posa sobre la taula reservar una partida 25.000 euros per a inversions al polígon, "per assegurar la inversió i començar a complir amb les reclamacions històriques de la junta directiva del polígon". I, d'altra banda, reservar una partida de 50.000 euros condicionada a l’aprovació de l'APEU (Àrea de Promoció Econòmica Urbana), per tal de crear una línia de subvencions per l’obertura de nous establiments.

Al bloc de via urbana, Junts per Berga proposa una partida per fer una campanya de neteja de la ciutat i de pintades, de 20.000 euros, i una altra d’enjardinaments i parcs infantils, destinant-hi 25.000 euros.

En l’àmbit d’atenció a les persones, el principal grup a l'oposició a l'Ajuntament de Berga veu necessari augmentar les subvencions a les entitats sense ànim de lucre que treballen al tercer sector. Per exemple, apunten un augment de 7.000 euros per a entitats socials (passant de 18.000 a 25.000), i un increment de 6.000 euros per a les polítiques d'ocupació (de 17.000 a 23.000 euros).

Amb les línies mestres de Junts a les mans, l'equip de govern haurà de negociar. "Hem fet arribar les propostes al govern perquè quan algú et necessita, ets tu qui poses les condicions i això és el què fem", ha apuntat Ramon Caballé.

Document de Junts per Berga amb les propostes

Document de Junts per Berga amb les propostes / Junts per Berga