La Fundació La Llar del Berguedà dedica el calendari solidari a l'esport inclusiu i a la salut

S'han editat calendaris de paret i de sobretaula, que es poden comprar a diferents establiments de Berga i comarca al preu de 5 euros

Els beneficis s'invertiran en millores de l'escola d'educació especial Santa Maria de Queralt

Presentació del calendari solidari de la Fundació La Llar

Presentació del calendari solidari de la Fundació La Llar / Anna Costa

L'esport inclusiu i la salut física i emocional és la temàtica de la tretzena edició del calendari solidari de la Fundació La Llar, del Berguedà. Les dotze fotografies que il·lustren el calendari del 2023 les protagonitzen persones usuàries de l'entitat, amb la col·laboració de representants berguedans d'aquests àmbits. Una d'elles és Sílvia Colomé, que valora molt positivament l'experiència: "M'ha agradat molt participar en el calendari, en una imatge fent l'esport que practico, el bàsquet".

Tal com ha explicat Aida Padullés, de la Fundació, el calendari d'enguany vol posar de manifest el valor de l'autocura, l'esport inclusiu i els hàbits saludables: "Les dotze imatges capturen dotze moments que reflecteixen la importància de la inclusió en l'àmbit esportiu i també la cura preventiva de la salut, en la necessitat de desenvolupar programes esportius i saludables que siguin integradors, així com també promoure la participació de persones amb diversitat funcional en competicions i esdeveniments esportius de la comarca".

L'escenari de les fotos és Algèmica, l'empresa berguedana de productes i serveis dedicats al tractament i promoció de la salut que enguany patrocina el calendari de la Fundació La Llar. La propietària, la farmacèutica Maria Cosp, ha explicat que hi han volgut donar suport "perquè per la nostra trajectòria de salut ja hem tingut vincles amb la Fundació La Llar i ens l'estimem molt. Estem molt contents de participar en aquest projecte, fantàstic i motivador".

Els calendaris solidaris tenen un preu de 5 euros i es poden comprar a diversos establiments de Berga i comarca. Se n’han editat 1.000 de grans (calendaris de paret), finançats per Algèmica; i, enguany, com a novetat, La Llar ha apostat per fer-ne 500 de petits, de sobretaula.

Els beneficis del calendari s'invertiran en millores de l'escola d'educació especial Santa Maria de Queralt, segons ha concretat l'educadora social Esther Claumarchirant: "Serviran per finançar persianes noves, renovar mesures de protecció per garantir la seguretat dels alumnes, i altres millores a les instal·lacions del centre".

L'AFTDAO (Associació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis), de Berga, s’ha encarregat com cada any de la sessió de fotos. Frederic Garrido ha donat les gràcies a la fundació per la confiança: "Hi som des del primer dia i per nosaltres és fantàstic". I també hi ha col·laborat, un any més, Ermínia Altarribaque s'ha fet càrrec del disseny del calendari: "hem mantingut la línia de fer un calendari de paret pràctic, aquest any amb un paper diferent que li dona més qualitat".