Els Pastorets de l'Ametlla de Merola mostren les interioritats de l'espectacle

La funció de dissabte va ser especial i es va fer amb el teló obert, que va permetre als espectadors veure els canvis de decorats i de personatges

Ester Puigdellívol

Els canvis de decorats i de personatges amb el teló obert va ser dissabte l’atractiu principal dels Pastorets de l’Ametlla de Merola. No és el primer cop que fan una funció nadalenca sense tancar el teló, però ara feia anys que no es podia veure el moviment a dalt de l’escenari des de la platea. Aquest any, la direcció va decidir tornar a mostrar als espectadors allò que no es veu habitualment en les representacions dels Pastorets i va ser una manera d’enriquir l’obra i donar-li valor afegit: «És un atractiu més per al públic», explicaven Guillem Obradors i Carles Picado, dos dels directors dels Pastorets de l’Ametlla.

A l’inici de la funció es va explicar com seria el funcionament de l’espectacle: «Avui no es tancarà el teló en tota la sessió, es mantindrà obert fins al final. En comptes d’obrir-lo i tancar-lo com habitualment, s’encendran unes llums per indicar el moment que es tancaria el teló». L’explicació va generar expectació entre el públic que va omplir el teatre, la majoria dels quals ja havien escollit la sessió de dissabte per veure els canvis de decorats i de protagonistes. Molts dels espectadors no havien vist mai els Pastorets a teló obert i ho van valorar molt positivament. Segons Obradors i Picado, «també és important que el públic vegi la feina que hi ha darrere durant l’espectacle i la gent que no surt a davant de l’escenari, però que té un paper fonamental».

Veure com es treballa entre bambolines amb actors i tramoies fent el canvi de decorats amb pocs instants cridava l’atenció. Col·locació d’objectes, personatges a lloc i jocs de llum per marcar que tocava començar una nova escena. La il·luminació, de fet, va ser clau per donar vida i emoció a l’obra i acompanyar els característics personatges dels Pastorets de l’Ametlla de Merola.

Uns pastorets que atrauen famílies amb infants que esperen veure els seus quadres preferits. Per a alguns d’ells, l’hora dels dimonis era la més esperada. Mentre els més petits se’ls miraven mig espantats, d’altres fins i tot s’haurien atrevit a acostar-se a l’escenari per veure més de prop uns personatges que qualificaven de curiosos i diferents.

Els pastorets de l’Ametlla de Merola han omplert el teatre de la colònia en les dues primeres funcions. En queden dues més per tancar la temporada. Serà els diumenges 7 i 14 de gener a les 5 de la tarda. L’organització hi espera també una bona afluència de gent. «El dia més fluix sol ser l’últim, ja que és el que queda més allunyat de les festes de Nadal» explicava Carles Picado, però, tot i això, la venda d’entrades va a bon ritme.