El Museu de les Mines de Cercs pintarà un mural a la façana per commemorar el 25è aniversari

S'obre un procés participatiu per triar un dels dos conjunts d'onze fotografies de l'arxiu de la família de Jaume Boixader

Façana on pintarà el mura l’artista resident al Konvent de Cal Rosal Mateu Targa

Façana on pintarà el mura l’artista resident al Konvent de Cal Rosal Mateu Targa / Museu de les Mines de Cercs

Redacció

El Museu de les Mines de Cercs ha iniciat un procés participatiu obert a tothom per escollir quin conjunt de fotografies es pintarà en forma de mural urbà a les portes i finestres en desús de la façana principal de l’edifici. Serà el tret de sortida dels actes del 25è aniversari i un homenatge a totes les persones que van viure al peu de la mina.

Per votar es pot fer directament a les instal·lacions del Museu o a través de les xarxes socials del Museu de les Mines de Cercs i escollir una de les dues propostes (A i B) que es mostren (@museudelesminesdecercs és el perfil d'Instagram).

Es tracta de dos conjunts d’onze fotografies de l’arxiu de la família de Jaume Boixader, fotògraf aficionat que va passejar-se per tots els racons i rodalia de la colònia immortalitzant els seus habitants, oficis, ritus i rutines. En aquestes fotos s’hi pot veure des del bateig d’un nadó, la celebració del Dia de Rams, una parella de bous fent passar l’arada per un camp o el tren travessant l’antiga estació de Fígols-Las Minas, entre d’altres.

Algunes de les imatges de la proposta A i la B

Algunes de les imatges de la proposta A i la B / Museu de les Mines de Cercs

El mural urbà el firmarà l’artista resident al Konvent de Cal Rosal Mateu Targa, qui ja ha recuperat i dinamitzat amb les seves creacions altres indrets de la comarca i del mateix municipi de Cercs, per tal de reivindicar el passat industrial que els ha definit en els seus darrers anys d’història. 

La Setmana Santa recupera les xifres de visitants precovid

El Museu de les Mines de Cercs i el Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya han comptat amb una bona afluència de visitants durant la Setmana Santa. El Museu ha observat un clar augment respecte al nombre de visitants individuals dels últims anys, i s'han recuperat les xifres del 2019, abans de la covid. De fet, la tendència a l'alça d'aleshores es va veure afectada per l’esclat de la pandèmia, l’augment de les preocupacions socials i les dificultats econòmiques dels visitants i famílies que escollien el Berguedà i les instal·lacions del Museu com a destinació turística.

El Museu de les Mines de Cercs aplaudeix l'increment de visites i espera mantenir aquesta bona tendència al llarg de la temporada d'estiu.