Un metge de l'Alt Berguedà causa furor a les xarxes: "Allau de metgesses heteros cap a la Catalunya central"

El professional apareix en un vídeo de l'Institut Català de la Salut per promocionar la medicina en l'àmbit rural

El clip ha acumulat més de 200.000 visualitzacions en un sol dia

Miquel Farrés en el vídeo de l'ICS

Miquel Farrés en el vídeo de l'ICS / Perfil de X d'ICS Catalunya Central

Redacció / Lola Gutiérrez

Miquel Farrés és un metge de família de l'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya central. Treballa a Saldes (a l'Alt Berguedà) i l'ICS l'ha escollit per ser la cara visible d'un vídeo que promociona la medicina en l'àmbit rural. Presentat com "el metge de muntanya", Farrés comenta al clip publicat al perfil de l'ICS a X (abans Twitter) que "la medicina en l'àmbit rural 'reconcilia amb l'atenció primària de veritat'".

Les imatges del metge de la regió central han revolucionat la xarxa social, on el vídeo ha aconseguit superar les 200 mil reproduccions en un sol dia.

I és que entre els comentaris en resposta al clip hi ha el d'una usuària que pronostica que es produirà una "allau de metgesses heteros cap a la Catalunya central", fent una clara al·lusió a l'aspecte físic i a l'atractiu del doctor Farrés, que no ha dubtat a queixar-se que ha estat víctima d'una "cosificació".

Farrés assegura en una piulada a X que li van dir que fes un vídeo "per animar als nous especialistes a venir a les zones rurals". I al·lega que se sent "una mica disgustat" pel resultat: un vídeo "maco però edulcorat i superficial".

En resposta a la publicació, hi ha qui pensa que la publicitat ha estat molt encertada, que "qui volia fer-li la publi [publicitat] sabia el que feia i ho ha fet a la perfecció", alhora que ha afegit que s'assembla "bastant al Doctor Shepherd de 'Anatomia de Grey'", paper interpretat per l'actor Patrick Dempsey.

La veritat és que les bromes no s'han fet esperar a la xarxa, i ja hi ha usuàries que han declarat que no es troben bé... sens dubte perquè les atengui el doctor Farrés.