La Seu d'Urgell anhela acollir els campionats del món de piragüisme ICF del 2027

Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, va presentar la candidatura conjunta de la capital de l'Alt Urgell i Sort al Parc Olímpic del Segre

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una fotografia de grup després de presentar la candidatura de la Seu d'Urgell i Sort als campionats del món de piragüisme de 2027.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una fotografia de grup després de presentar la candidatura de la Seu d'Urgell i Sort als campionats del món de piragüisme de 2027. / ACN

Les capitals de l’Alt Urgell i del Pallars Sobirà, la Seu d’Urgell i Sort, volen acollir els campionats del món de piragüisme ICF del 2027. Per aquesta raó, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la santpedorenca Laura Vilagrà, va presentar, ahir al matí, la candidatura conjunta d’ambdues ciutats per esdevenir la seu d’aquest esdeveniment esportiu de caràcter internacional, en una roda de premsa que es va desenvolupar al Parc Olímpic del Segre. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Vaplana, i del seu homòleg sortenc, Baldó Farré, aixó com del president de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP), Javier Hernanz.

Laura Vilagrà va posar èmfasi durant la seva intervenció en el fet que «Catalunya sempre ha tingut resultats brillants i clubs i esportistes de referència, en l’àmbit del piragüisme». «Tenim una experiència de més de cinquanta anys en l’organització de competicions i, a hores d’ara, estem davant d’una gran oportunitat pels Pirineus i per a l’esport català», va concloure.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, va considerar que la candidatura té moltes possibilitats de ser l’escollida per organitzar la cita mundialista, malgrat «un dels nostres rivals és París, que té més de dos milions d’habitants». «Entre Sort i la Seu no arribem a 15.000, però no ens arronsem», va reblar. L’altra ciutat candidata és la polonesa Cracòvia. La International Canoe Federation (ICF) donarà a conèixer la candidatura escollida el proper dissabte, 29 d’abril.