L'aeroport de la Seu estrena la connexió regular amb Ciutat de Palma

Els vols operaran cada divendres i diumenge fins el mes de març amb el cofinançament d'Andorra

Passatgers de Ciutat de Palma aquest matí a l'arribada a l'aeroport Andorra la Seu

ACN

Miquel Spa

L’aeroport de la Seu ha estrenat aquest divendres una línia regular que enllaça l’Alt Urgell i Andorra amb Ciutat de Palma en vols que operaran els divendres i diumenges els pròxims tres mesos. L’arribada del primer avió ha estat rebuda al mateix aeroport per la consellera de Territori, Ester Capella. A les deu del matí una aeronau ha deixat a la pista de l'Alt Urgell quaranta passatgers procedents de les Illes Balears que posteriorment s'han dirigit a Andorra.

La companyia encarregada de fer la línia entre la Seu i Ciutat de Palma és Air Nostrum, vinculada a Iberia, amb bitllets que aquesta setmana estan entre cinquanta i 250 euros. La previsió de la companyia és que els avions connectin els dos destins divendres al matí i diumenge a la tarda per possibilitar l’estada de cap de setmana als viatgers. En aquest sentit, l’oferta d’esquí d’Andorra és clau en l’establiment del nou pont aeri, fins al punt que ha estat el Govern andorrà qui ha adjudicat el servei i li ha destinat una ajuda de 220.000 euros. Tant és així que en la rebuda d’aquest primer avió, Capella ha estat acompanyada del ministre de Turisme i Comerç d’Andorra, Jordi Torres.

Després de rebre el primer avió, la consellera ha visitat les instal·lacions aeroportuàries i la seu permanent del Grup d’Actuacions Especials del cos de Bombers. Air Nostrum és la companyia que ofereix també la línia regular entre l’aeroport d’Andorra la Seu d’Urgell, en la seva nomenclatura oficial, i Madrid. Segons l’últim balanç d’activitat, l’equipament ha incrementat l’operativitat en els darrers anys. Així, ha més que duplicat el nombre de passatgers i en els darrers dos anys ha passat dels 5.000 del 2021 als 11.000 del 2022, una xifra de viatgers que es va mantenir durant l’últim exercici.