L'Ajuntament d'Olesa fa costat a una iniciativa de l'institut Blanxart d'acompanyament a persones amb capacitat diverses

El projecte el duen a terme els alumnes del cicle formatiu de grau mig que es formen per treballar en el medi natural

Els alumnes del cicle de grau mitjà que participen en el programa GUIAMN

Els alumnes del cicle de grau mitjà que participen en el programa GUIAMN / Aj Olesa

Redacció

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, col·labora amb l'Institut Daniel Blanxart, per impulsar les activitats de guiatge per a persones amb capacitats diverses. Un compromís que es vehicula a través d'un intercanvi amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig de Guiatge en el Medi Natural (GUIAMN) del centre educatiu.

La col·laboració entre l'Institut Daniel Blanxart i l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat destaca principalment en un projecte pràctic impulsat des del cicle. Aquest projecte, que s'ha iniciat aquest 6 de febrer i dura fins al pròxim dimarts 13, consisteix en guiatges realitzats pels alumnes per a diversos col·lectius, incloent-hi persones amb capacitats diverses i persones grans. Marc Reyes, professor del cicle GUIAMN, destaca que "aquesta oportunitat permet als alumnes aplicar els seus coneixements en situacions reals i contribuir a la integració de tots els ciutadans en les activitats a l'aire lliure", segons han recollit mitjans municipals.

El cicle GUIAMN té una llarga història en el centre educatiu, però amb el recent canvi a un pla d'estudis de dos anys, el programa s'ha renovat amb nous continguts i enfocaments. Aquest cicle se centra a guiar el medi natural i el temps de lleure, abastint des de guiatges a la muntanya fins a activitats aquàtiques com caiac i windsurf. Aquesta àmplia gamma d'activitats busca preparar els alumnes per a diferents rols de guia en entorns naturals diversos. Reyes explica que "l'objectiu és aprofundir en la capacitat dels alumnes per guiar col·lectius amb capacitats diverses, adaptant cada activitat a les necessitats de l'usuari".

Olesa de Montserrat ofereix una oportunitat única per a l'estudi del lleure a l'entorn natural. Aquesta col·laboració entre l'Ajuntament i l'Institut Daniel Blanxart no només enforteix el vincle entre l'educació i la comunitat, sinó que també crea oportunitats valuoses per a l'alumnat de GUIAMN.