Ferrocarrils allarga l'horari dels trens a Martorell els divendres i les vigílies de festius

L'empresa pública ha introduït canvis per poder oferir transport fins a les dues de la matinada

Estació de Sant Andreu de la Barca

Estació de Sant Andreu de la Barca / FGC

Redacció

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amplia, a partir d’aquest divendres, 12 d’abril, el servei que ofereix les nits de divendres feiners i dies feiners que siguin vigília de festiu a la línia Llobregat-Anoia, fora del mes d’agost. Per fer-ho, perllongarà fins a Martorell Enllaç la circulació d’alguns trens que fins ara acabaven i començaven el seu trajecte a l’estació de Molí Nou Ciutat Cooperativa.

Concretament, quatre trens de la línia L8 (Pl. Espanya – Molí Nou Ciutat Cooperativa), dos per sentit, passaran a integrar-se a la línia S8 (Pl. Espanya – Martorell Enllaç), en la franja entre mitjanit i les 2 de la matinada.

D’aquesta manera, els dies esmentats, els trens que actualment tenen sortida de Pl. Espanya a les 0.20 h i a les 1.20 h allargaran el seu recorregut fins a Martorell Enllaç, on arribaran, respectivament, a les 1.07 h i a les 2.07 h, amb parada a totes les estacions intermèdies. Fins ara, el darrer tren que sortia de Pl. Espanya amb destinació Martorell Enllaç ho feia a les 00h.

D’altra banda, els trens que actualment arriben a Pl. Espanya a les 1.05h i a les 2.05h sortiran de Martorell Enllaç a les 0.18h i a les 1.18h, respectivament, també amb parades a totes les estacions. Fins ara, el darrer tren que sortia de Martorell Enllaç amb destinació Pl. Espanya ho feia a les 23.30h (en aquest cas, és un tren de la línia R6).

L’ampliació del recorregut d’aquests quatre trens permetrà donar servei a les persones usuàries d’un total d’onze estacions de la línia Llobregat-Anoia, pertanyents a cinc municipis diferents del Baix Llobregat. Es tracta de les estacions de Martorell Enllaç, Martorell Central, Martorell Vila | Castellbisbal, El Palau, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Quatre Camins, Can Ros, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Colònia Güell. La millora dona resposta a una petició formulada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

La resta de trens que circulen a partir de mitjanit a la línia L8 (Pl. Espanya – Molí Nou Ciutat Cooperativa) mantindran el seu recorregut i horari, amb la mateixa freqüència de pas actual de 20 minuts.