Ger renova els accessos i l’interior del cementiri per millorar-ne la visita

Un projecte de 56.000 euros permet refer els itineraris i la il·luminació, la substitució de la porta i la plantació de nova vegetació

Les obres de millora dels accessos i l’interior del cementiri de Ger | AJ GER

Les obres de millora dels accessos i l’interior del cementiri de Ger | AJ GER / Miquel Spa. ger

Miquel Spa

L’Ajuntament de Ger porta a terme un projecte urbanístic de millora del cementiri municipal, el qual ha quedat ara unit definitivament a la trama urbana del poble amb la construcció del nou veïnat residencial a tocar de l’N-260. El projecte consisteix a renovar els accessos al recinte així com els interiors per tal de fer-lo més confortable per la visita.

Des de l’equip de Govern han apuntat que les tasques que executant els operaris se centren en «la millora de l’accessibilitat interior mitjançant un nou paviment, noves lluminàries, substitució de la porta i de la creu interior així com canvi de vegetació i nou sistema de reg». Precisament la instal·lació del nou sistema per regar permetrà dotar l’interior del cementiri d’un espai de gespa i passeig que farà més agradable el recorregut pels nínxols, segons han apuntat des del consistori. Fins ara la superfície i els itineraris de visita havien quedat molt malmesos. En aquest sentit, el projecte preveu renovar els recorreguts pel perímetre amb nous ferms. L’Ajuntament treballa amb la previsió que les obres estiguin acabades en les pròximes dues setmanes a fi efecte que es pugui estrenar per la jornada tradicional de visita als difunts de Tots Sants. El cementiri, situat a la part est del nucli urbà és el segon del poble ja que antigament se n’utilitzava un que era a tocar de l’església de Santa Coloma, al centre del casc antic. En aquest sentit, a l’actual cementiri s’hi enterra des de principi del segle passat.

El projecte d’adequació del cementiri de Ger ha comptat amb un pressupost de 56.000 euros, bona part dels quals els ha aportat la Diputació de Girona a través d’una subvenció.

[object Object]

En els últims mesos l’entorn del cementiri de Ger ha experimentat un gran canvi per la construcció d’una gran urbanització de cases de segona residència a la zona. La nova pleta ha entrat ja en la fase final de construcció de cinquanta cases, les quals formen una trama urbana que uneix el cementiri amb la zona esportiva, les escoles i el nucli antic. Tant és així que l’Ajuntament va obligar l’empresa promotora dels habitatges a construir també una rotonda d’accés a la nova urbanització. El giratori, ja en funcionament, reordena el trànsit a la zona.