El govern de Puigcerdà reactiva la cerca d’un local cèntric per al casal d’avis

L’Ajuntament troba diverses alternatives a l’actual espai del Museu Cerdà i ara les exposarà als padrins per consensuar l’emplaçament

Usuaris del casal d’avis de Puigcerdà en una de les sales del Museu Cerdà | ARXIU/ACN

Usuaris del casal d’avis de Puigcerdà en una de les sales del Museu Cerdà | ARXIU/ACN / miquel spa. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà ha reactivat la recerca d’un local nou per al casal d’avis, que des de fa uns mesos és en una de les plantes del Museu Cerdà sense el consens dels usuaris. L’equip de govern ha fet una recerca pel nucli més cèntric de la vila per trobar locals adients per acollir el servei diari de casal i, segons ha anunciat, n’ha trobat diverses alternatives.

Es tracta de locals cèntrics i a peu de carrer, les dues principals característiques que demanen els padrins. L’alcalde, Jordi Gassió, ha explicat que han trobat alguns locals com a alternatives que, com preveien, no són de titularitat municipal i, doncs, requeriran d’un acord de lloguer o cessió per part dels propietaris. El següent pas de l’Ajuntament, abans de donar a conèixer les possibles ubicacions del casal, serà exposar als usuaris les opcions que te sobre la taula. En aquest sentit, Gassió ha remarcat que volen decidir l’emplaçament definitiu en consens amb els usuaris. Aquest fet evitaria l’enuig que va comportar per alguns avis el trasllat de l’edifici de l’antic convent dels Dominics que també ocupa la biblioteca i l’Arxiu Comarcal, al passeig 10 d’Abril, a la planta superior del Museu Cerdà, l’antic convent de les Carmelites. Aquest descontentament, a causa de la seva situació menys cèntrica, va originar fins i tot algunes protestes al carrer i va esdevenir un dels projectes de debat de la campanya electoral del mes de maig.

L’alcalde ha apuntat que la reunió amb els avis es convocarà en les pròximes setmanes a fi efecte que la decisió es preguin abans d’acabar aquest any i les obres d’adequació del nou espai pel casal Sant Domènec es puguin fer i enllestir durant l’any que ve.

[object Object]

El trasllat dels avis del casal que ocupaven a l’edifici de l’antic convent dels Dominics, al Passeig 10 d’Abril, va permetre el consistori completar el recinte cultural de la biblioteca Comtat de Cerdanya i l’Arxiu Comarcal amb una ampliació de la mateixa biblioteca i la creació d’una nova sala per actes de petit format. El mes d’abril d’aquest any l’Ajuntament va adequar una sala lateral i la sala del cor del Museu Cerdà per ubicar-hi els serveis del casal. El nou local ofereix dos espais diferenciats, cuina i accessos adaptats a l’entrada del centre de vianants.