L’Ajuntament de Puigcerdà crea dos canals per «informar més» els veïns

El nou govern impulsa un grup de missatges i un espai de ràdio amb comunicació institucional

El regidor de Comunicació, Jordi Palomino, en un acte | AJ. PUIGCERDÀ

El regidor de Comunicació, Jordi Palomino, en un acte | AJ. PUIGCERDÀ / Miquel Spa. PUIGCERDÀ

Miquel Spa

Miquel Spa

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Puigcerdà ha decidit donar un nou impuls a l’àrea de Comunicació per tal d’acostar als veïns la seva gestió i els nous projectes que porta a terme.

El nou consistori, amb una coalició entre Junts i Futur per Puigcerdà, ha considerat en els primers mesos d’exercici que la ciutadania no té prou coneixement de la feina que fa, per la qual cosa ha impulsat noves vies d’informació immediata tant per aplicacions de telefonia mòbil com pels mitjans de comunicació tradicionals.

Una de les primeres mesures d’aquesta acció ha estat crear un nou canal de comunicació per a l’aplicació de missatges instantanis WhatsApp. Així, tots els puigcerdanesos que ho volen poden incloure’s en un grup genèric de veïns en el qual el consistori hi anirà abocant informació sense permetre-hi debat públic. La intenció de l’equip de govern és anar difonent diàriament les informacions via missatges.

Periodicitats diària i setmanal

Una altra de les mesures d’aquesta nova política comunicativa és la de crear un programa d’informació institucional des de l’emissora municipal Ràdio Puigcerdà. De la mateixa manera que en el canal de missatges, el programa de ràdio, amb el nom Actualitat Puigcerdà, oferirà informació detallada sobre els projectes del govern i les actuacions al carrer amb intervencions dels mateixos regidors. L’àrea que encapçala el regidor Jordi Palomino s’ha marcat com a objectiu incrementar el flux informatiu entre l’Ajuntament i els veïns no tan sols per exposar la feina que fa l’equip de govern sinó també per incrementar la percepció de transparència i proximitat del mateix consistori.

En el cas del programa radiofònic, oferirà les informacions setmanalment divendres a les set de la tarda. Els dos canals nous de comunicació se sumen als que ja ofereix l’Ajuntament a través de la seva pàgina web i els diversos perfils a les xarxes socials.

Jordi Palomino ha remarcat que «un Ajuntament com el nostre genera moltíssima informació, i forma part de la nostra responsabilitat ser capaços de classificar-la, filtrar-la i fer-la arribar a la ciutadania de forma adequada».