L’institut de Puigcerdà potencia els idiomes amb dos plans europeus

Estudiants dels cicles formatius i del Batxibac realitzen estades i activitats a l’estranger

Un grup d’alumnes en un viatge a Antíbol | IES PERE BORRELL

Un grup d’alumnes en un viatge a Antíbol | IES PERE BORRELL / Miquel spa. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

L’institut Pere Borrell de Puigcerdà participa en un programa de promoció de llengües estrangeres vinculades als cicles formatius de Guia en el Medi Natural i Gestió Administrativa que aquest curs i el passat permet als estudiants assolir un major coneixement de l’anglès i el francès amb activitats extraordinàries com ara viatges.

La formació és part d’un pla d’impuls de llengües estrangeres subvencionat per la Unió Europea que ha comportat que en els dos cicles dues assignatures es cursin en francès i anglès. La directora acadèmica dels cicles formatius, Elisenda Ramos, ha explicat que, gràcies a la participació en aquest programa, els alumnes es presenten després als exàmens oficials per a l’obtenció de títols en llengües estrangeres. El pròxim mes de juny els estudiants es tornaran a presentar a les proves per incrementar la titulació amb diplomes. El programa beneficia una promoció de cada cicle, de manera que hi prenen part dinou alumnes del cicle de Guies en el Medi Natural i una dotzena del de Gestió Administrativa. El programa ha inclòs estades a l’estranger que han permès els estudiants a conèixer altres realitats i practicar els idiomes estudiats. Els alumnes de Gestió Administrativa van anar a la ciutat irlandesa de Galway i aquest any aniran a Malta, mentre que els de Guia en el Medi Natural van viatjar a Antíbol i aquest curs viatjaran a Tolosa, on s’hi estaran cinc dies. En les estades els alumnes participen en activitats relacionades amb els continguts del cicle, com ara excursions o visites a altres instituts, segons ha explicat Ramos.

Intercanvi amb Lille

Aquest programa complementa la formació en idiomes que l’institut Pere Borrell ofereix també amb el Batxibac, els estudis de batxillerat que inclouen tant el francès com les matèries de currículum que exigeixen les universitats de França per fer-hi les proves d’accés. El Batxibac a Puigcerdà el cursen una quinzena d’alumnes, els quals participen també aquest curs en un programa d’intercanvi amb un institut de Lille, al nord del país. Aquest programa inclou la visita a Puigcerdà d’estudiants francesos que s’han allotjat a casa dels seus companys cerdans. Durant les estades, els responsables acadèmics del pla han fixat un programa d’activitats culturals i socials per donar a conèixer les respectives realitats als alumnes convidats. Amb l’institut de Lille, els alumnes del Pere Borrell han treballat el concepte de frontera, atès que aquesta ciutat és com la Cerdanya en una regió fronterera. Durant el pròxim trimestre els alumnes cerdans viatjaran a Lille.