Facua denuncia el Reggaeton Beach Festival per "clàusules abusives" com ara fer pagar 25 euros per reaccedir al recinte

L'entitat diu que només es podia pagar en efectiu i que hi havia recàrrecs pel reemborsament dels diners no gastats

Escenari principal del Reggaeton Beach Festival

Escenari principal del Reggaeton Beach Festival / ACN

ACN

L'entitat en defensa dels drets dels comunidors Facua ha denunciat per imposar "clàusules abusives" els promotors del Reggaeton Beach Festival, que es va celebrar aquest cap de setmana a Barcelona i va congregar 60.000 persones. L'esdeveniment, que va portar a la capital catalana artistes de música urbana com Ozuna, Anuel AA, Arcángel, Nicky Jam o Myke Towers, va cobrar recàrrecs quan els usuaris volien reemborsar els diners que tenien a les polseres per pagar amb targeta i també per reaccedir al recinte del Parc del Fòrum, obligant a pagar 25 euros per tornar a entrar. L'associació també denuncia que només hi havia un mètode de pagament, que precisament, era aquesta polsera i que s'impedís pagar en efectiu.

En concret, després de l'esdeveniment els consumidors que van sol·licitar la devolució dels diners carregat van haver de pagar 1,5 euros per despeses de gestió. També critiquen que l'organització donés només dos dies per sol·licitar la devolució dels diners fet que "resulta completament abusiu".

Segons Facua, el pagament restringit i l'adquisció i recàrrega d'una polsera 'cashlees' pot vulnerar la llei d'introducció de l'euro i també el codi civil.

Per tot plegat, l'organització ha fet una crida als afectats a reclamar els imports cobrats i a posar una denúncia a les autoritats de consum. Alhora, insta al Govern a obrir un expedient sancionador per les infraccions que s'hagin pogut cometre.