La manresana Lourdes Fisa inaugura l'exposició "ArtLiving" al museu Enric Monjo de Vilassar de Mar

Forma part del projecte iniciat durant els darrers anys amb l'objectiu d'apropar l'art a les persones i als seus espais

Lourdes Fisa presenta el seu projecte "ArtLiving"

Lourdes Fisa presenta el seu projecte "ArtLiving" / Imatge promocional

Redacció

La manresana Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, 1964) inaugurarà diumenge (12 h) l'exposició ArtLiving. Conviure amb l'art al Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar, on fins ara no s'havia pogut veure la seva obra, malgrat que l'artista multidisciplinar internacional ha participat en més d’una cinquantena d’exposicions individuals des del 1989 i una vuitantena de col·lectives. L'exposició forma part del projecte que Fisa ha iniciat durant els darrers anys amb l'objectiu d'apropar l'art a les persones i als seus espais. En el marc de l'exposició, comissariada per Ramon Casalé i que estarà oberta fins al 15 d'octubre, hi ha programat un diàleg amb l'artista el diumenge 24 de setembre, a les 12 del migdia.

Lourdes Fisa afirma que "ArtLiving és obrir la porta als sentits". L'artista parteix de la idea d'integrar en el mateix espai creatiu diferents maneres d'expressió com l'arquitectura, l'interiorisme i el disseny. Així al Museu Monjo s'hi podran contemplar obres en les quals la manresana incorpora aquesta nova manera d'entendre l'art, ja que en una mateixa obra conviuen la pintura, el gravat i l'estampació a través de diversos suports com el vidre, el metall, la fibra de vidre, la fusta, el paper i la tela. Segons Fisa, allò important és "gaudir de l'art des de l'emoció i la vivència".

En visitar el museu de Vilassar de Mar per primer cop, va quedar captivada per l'espai expositiu. Per ella és essencial conèixer bé el lloc on ha d'exhibir la seva obra, ja que ha d'integrar-la perfectament, ja que és una altra manera "de conviure amb l'art". L'obra de Lourdes Fira es mou dins de l'abstracció, interessant-se també per la figura humana des d'una vessant esquemàtica. El gest, la matèria, el color i la línia s'uneixen als fragments de cartes, poemes, símbols, cartografies, camins, cruïlles..., tot allò que signifiqui descobrir nous camins, experiències i situacions que li serveixin per aconseguir els seus propòsits estètics.