El Paral·lel Festival portarà al Port del Comte públic de 33 països diferents

El cicle musical torna a l'entorn de l'Hotel Golf Natura amb les més 1.600 entrades disponibles venudes

DJ Nobu a l'escenari del Paral·lel Festival l'any passat

DJ Nobu a l'escenari del Paral·lel Festival l'any passat / Arxiu particular

La sisena edició del Paral·lel Festival tornarà a omplir demà i fins diumenge l'entorn de l'Hotel Golf Natura del Port del Comte amb les sessions de música techno, ambient i experimental. El públic assistent, que l'organització xifra en més de 1.600, vingut de fins a 33 països diferents, gaudirà de 15 actuacions i 30 hores de música. El Paral·lel reeditarà així l'èxit aconseguit l'any passat, que celebrava la seva cinquena edició i sortia per primera vegada del Berguedà per establir-se al nord del Solsonès.

Tot i que d'entrada la quantitat d'assistents prevista no sembla rellevant, cal destacar que en les darreres quatre edicions del cicle, s'han exhaurit les entrades disponibles. Enguany, ho van fer dotze setmanes després de realitzar les primeres confirmacions del cartell. A més, la de la mida, és una altra de les màximes de l'organització del Paral·lel, que prioritza la comoditat dels assistents per oferir una experiència allunyada a la de la majoria dels macrofestivals. Enguany, les places disponibles han augmentat en 100. Així doncs, entre voluntaris, treballadors, premsa i convidats l'organització calcula que la xifra diària de persones presents al certamen serà de 1.900.

El certamen té la intenció de continuar creixent, "sempre en xifres raonables dins del petit format que suposa aquesta proposta" comenten els organitzadors. El caràcter internacional de cicle és una altra de les seves característiques principals, enguany els espectadors forans representaran gairebé un 40% del total, i vindran de fins a 33 països diferents. Serà considerable la presència de públic vingut de França i Alemanya, que representen ambdues, i segons dades de l'organització, el 8% del públic estranger total. Les segueixen el Regne Unit, amb un 4%, o en menor quantitat, els Estats Units o el Japó. D'entre l'afluència de públic nacional, és destacable la presència de persones originàries de Barcelona, que conformen el 41% dels assistents.

La programació musical és un altre dels plats forts del certamen, que presenta un cartell amb propostes singulars. Una alineació formada per un total de 15 artistes internacionals i nacionals, que oferiran 30 hores de música. L'organització del certamen destaca l'estatunidenc i fundador de la comunitat The Búnker NY, Bryan Kasenic; el grup britànic The Black Dog; i el japonès DJ Nobu, que repeteix després de ja ser al certamen l'any passat. Divendres, la música començarà a les sis del migdia i no s'aturarà fins a les tres de la matinada, mentre que dissabte el techno ambientarà l'espai des de les onze del matí fins, novament, les tres de la matinada. El festival clourà la sisena edició diumenge, amb sessions des de les onze del matí fins a les vuit del vespre.

Dissabte i diumenge al matí, el cicle oferirà tallers professionals sota la nomenclatura de Paral·lel Plus+. Allí, els assistents rebran els consells d'experts en la producció de sons i música amb controladores i sintetitzadors. Quant a sostenibilitat i compromís amb la comarca, l'organització del certamen s'ha compromès a aplicar una taxa verda de 5 euros que es destinarà a la protecció i prevenció d'incendis, a més de recordar que els habitants del Solsonès, gaudien d'un 50% de descompte a l'hora de comprar el seu abonament, que també es donarà a l'ADF local.