Monistrol de Montserrat acollirà la primera Acadèmia Internacional Joan Carles i Amat

L'eix central serà un curs d'instruments històrics de corda polsada a càrrec del llaütista nord-americà Hopkinson Smith

Joan Puigdellivol, director de l'Acadèmia; Núria Carreras, alcaldessa de Monistrol; i Josep Nogues, divulgador

Joan Puigdellivol, director de l'Acadèmia; Núria Carreras, alcaldessa de Monistrol; i Josep Nogues, divulgador / ACN

ACN

Monistrol de Montserrat acollirà entre l'11 i el 14 d'octubre la primera edició de l'Acadèmia Internacional Joan Carles i Amat, dedicada a l'autor del primer tractat de guitarra europeu. L'objectiu de l'entitat organitzadora -l'associació monistrolenca que porta el seu nom- és donar continuïtat a les activitats de l'Any Joan Carles i Amat, celebrat l'any 2022, en commemoració del 450è aniversari del seu naixement. L'eix central de l'esdeveniment serà un curs d'instruments històrics de corda polsada -guitarra barroca, viola de mà, llaüt i tiorba- que impartirà el llaütista nord-americà Hopkinson Smith. En paral·lel, hi haurà cursos de guitarra clàssica i sessions divulgatives relacionades amb el seu perfil mèdic, musical i literari.

L'Acadèmia tindrà com a acte inaugural un concert de Sophie Klussmann & Hopkinson Smith que estarà concebut expressament per a l'ocasió. Tindrà lloc a l'Església de Sant Pere de Monistrol el dimecres 11 d'octubre a les 21 hores. Com a sessions divulgatives, s'oferiran tres conferències relacionades amb el perfil mèdic, literari i musical de Joan Carles i Amat a càrrec del doctor Miquel Bruguera, del paremiòleg Víctor Pàmies i del musicòleg Xavier Alern.

Segons expliquen els organitzadors, l'Acadèmia "ha de ser el camí obert vers el gran objectiu que hi ha de fa anys a Monistrol de Montserrat: el Festival Internacional de Guitarra Joan Carles i Amat".