"No m'hauria esperat mai que em demanés matrimoni al Kursaal"

Regió7 parla amb la parella anoienca que va prometre's la setmana passada en mig d'un dels espectacles de Quim Masferrer al teatre manresà

La parella que es va comprometre al Kursaal, el David i la Meritxell, amb l'humorista Quim Masferrer després de l'espectacle

La parella que es va comprometre al Kursaal, el David i la Meritxell, amb l'humorista Quim Masferrer després de l'espectacle / Arxiu particular

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

El David i la Meritxell, parella des de fa poc menys d'un any, van entrar al teatre Kursaal de Manresa com qualsevol dels espectadors de l'obra "Bona Gent" de Quim Masferrer: a l'expectativa de veure com l'humorista orquestrava el seu xou amb les històries del públic. Un d'ells, però, guardava un secret. Ella volia demanar matrimoni al seu xicot, però ho deixava en mans de la sort. Només ho faria si entre tots els espectadors, l'humorista decidia cedir-li la paraula en una de les converses que aleatòriament té amb el públic en cada funció. I així va ser. I no estava previst, prometen.

La Meritxell feia dies que tramava el modus operandi per culminar el pla. Ambdós nascuts a Igualada i residents a Santa Margarida de Montbui, són parella des del novembre de 2022. Ella és mestra i ell enginyer i ja havien "comentat en alguna ocasió" el fet de contreure matrimoni, però cap dels dos havia fet encara el pas. Fins dimecres passat. Com a regal d'aniversari del David, la seva xicota havia comprat entrades per a una de les dues funcions de "Bona Gent" de Masferrer a Manresa. I allà va creure oportú fer el pas.

"Per motius personals, volíem casar-nos aviat. Així, que vaig considerar que el dia de la funció podia ser un bon moment per demanar-li, si el Quim interactuava amb nosaltres", explica ella. "Si Masferrer ens parlava, em llançava a la piscina. Si no, intentaria buscar un moment en què estiguéssim sols", comenta la Meritxell.

La casualitat va voler que l'humorista, que "no estava informat del tema", promet, s'acostés a la parella. Minuts abans, l'anoienca no tenia gens clar que el moment es pogués arribar a produir, ja que "pensàvem que a la zona on érem nosaltres no s'acostaria".

Quan l'humorista va establir una conversa amb els joves, ella va armar-se de valor i va fer-li la petició al David, entregant-li un rellotge per formalitzar-la. Ell va acceptar, però el que la Meritxell no s'esperava era que, un cop a casa, el David també tenia una sorpresa per a ella. "Quan vam arribar, li vaig dir que li havia de donar una cosa. Tenia un anell guardat, ja que també volia demanar-li en les pròximes setmanes i no tenia sentit allargar-ho més".

La parella, que es va conèixer arran d'una amiga en comú, té clar que vol compartir tot el que els queda de vida junts. Ambdós es veuen "formant una família" en un futur, i probablement aquest sentiment, és el que va fer deixar les pors de banda a la Meritxell i aventurar-se a fer la petició davant de tanta gent. La jove confessa que en els darrers dies, una gran quantitat de persones del seu entorn li han traslladat la seva sorpresa, ja que "soc molt tímida" i pocs "s'ho esperaven". "Ella és molt vergonyosa, i no m'hauria esperat mai que m'ho demanés així", afegeix el David. Ella reconeix que es va va passar vergonya, però recalca que quan el Quim va acostar-se, va fer-ho "sense pensar en la gent". "Només m'importava el David, i que el moment fos màgic", afirma.

Ara la parella encara no té data fixada per casar-se, però espera poder fer-ho "de cara a juliol de 2024". Llavors, encara no farà dos anys des de l'inici de la seva relació, que va començar el novembre de 2022, però per a ells, els mesos no tenen més significat més enllà d'una xifra. "El que importa no és la quantitat de dies junts, sinó la qualitat dels moments compartits", expliquen. Però paradoxalment, comença el compte enrere per escriure un nou capítol en una història protagonitzada per un còmplice inesperat, una proposta determinada per l'atzar i un amor amb ganes de trencar els esquemes.

Subscriu-te per seguir llegint

TEMES