Mor el compositor de «Un rayo de sol», Amado Jaén, als 74 anys

El baixista de Los Diablos havia adaptat cançons de dibuixos animats de la televisió com l’«Inspector Gadget» i «Doraemon»

Amado Jaén (Los Diablos) a l'acte d'homenatge de la SGAE als socis catalans que fan 50 anys com a membres de l’entitat, el 22 de novembre del 2021

Amado Jaén (Los Diablos) a l'acte d'homenatge de la SGAE als socis catalans que fan 50 anys com a membres de l’entitat, el 22 de novembre del 2021 / Pere Francesch

ACN

El músic i compositor Amado Jaén ha mort aquest dimarts a la nit als 74 anys, segons han confirmat a l’ACN fons properes al grup Los Diablos. Jaén va ser el baixista del grup de l’Hospitalet de Llobregat Los Diablos i autor de cançons com ‘Un rayo de sol’, ‘Fin de semana, ‘Oh oh July’, ‘Acalorado’ o ‘Rosana’.

Jaén va participar del repertori de Tony Ronald i el 1981 va formar part del Festival d’Eurovisió a Dublín (Irlanda) amb la cançó ‘Y solo tú’ interpretada per Bachelli. El compositor serà recordat per ser adaptador de cançons de dibuixos animats de la televisió com l’’Inspector Gadget’, ‘Luky Luke’, ‘Daniel el Travieso’, ‘Doraemon’, ‘Els picapedra’, ‘Casper’, Bola de Draz Z’, ‘Musculman’ o la producció de CD’s del Club Super 3.