Madonna exhibeix el seu poder en un concert d’eufòria a Barcelona

La reina del pop il·lumina el Sant Jordi amb temes com ‘Like A Prayer’, ‘Hung Up’ o ‘Celebration’

Una imatge promocional de la gira 'The Celebration World Tour' de Madonna. L’organització no permet la realització de fotografies a la premsa

Una imatge promocional de la gira 'The Celebration World Tour' de Madonna. L’organització no permet la realització de fotografies a la premsa / ACN

Guillem Roset (ACN)

L’estrella del pop Madonna ha fet embogir aquest dimecres el Palau Sant Jordi de Barcelona en el primer dels dos concerts que ofereix a la capital catalana en el marc de la gira dels 40 anys de carrera 'The Celebration World Tour'. En un gran escenari de més de 400 metres quadrats i 24 artistes, la reina del pop ha ofert un viatge amb els millors temes de la seva destacada carrera. Madonna ha aparegut a l’escenari del Sant Jordi amb una benvinguda de la mà de la cançó ‘Celebration’. Amb uns fans més que entregats a la discografia, Madonna ha entonat himnes internacionals com ‘Like A Prayer’, ‘La Isla Bonita’ o ‘Like A Virgin’ o l’ovacionat ‘Hung Up’. Madonna ha esgotat les entrades dels dos concerts a Barcelona.

La superestrella ha començat el concert amb gairebé una hora i trenta minuts de retard amb una aparició de sota terra i coronada amb ‘Celebration’. Amb una posada en escena amb l’skyline de Nova York (EUA), acompanyada d’una dotzena de ballarins i amb constants jocs de llums ha estat el torn de ‘Everybody’.

I és que per repassar els quaranta anys de carrera, des dels inicis a Nova York, el concert ha recorregut la vida de la cantant amb diversitat de canvis en l’escenografia i el vestuari i escenes per contextualitzar les cançons. Així, s’hi ha vist des de l’estil més punk i la contracultura dels 80 del principi fins a mostrar el tarannà que ha anat treballant al llarg dels anys.

“Barcelona, m’encanta la ciutat”, ha exclamat Madonna per donar la benvinguda als fans mentre es bevia una cervesa. “Benvinguts a la història de la meva vida. La meva vida és buscar i creure en els somnis”, ha dit la cantant. “Viure és un privilegi”, ha exposat. “Totes les vides són importants”, ha reivindicat durant el concert en una referència al conflicte entre Israel i Palestina.

Des d’un marc il·luminat, Madonna ha començat el seu viatge al passat amb ‘Burning Up’, ‘Open Your Heart’ o ‘Holiday’ en un escenari giratori. La cantant ha canviat de registre amb ‘Live to tell’, un tema del tercer àlbum d’estudi sobre la desconfiança. Aquesta cançó l’ha entonada en una escenografia sorprenent. Madonna ha volat dins d’un marc il·luminat a nou metres d’altura. D’aquesta manera la nord-americana ha viatjat a través d’una màquina del temps tot fent una mirada al passat, present i futur.

Amb l’arribada de ‘Like a Prayer’ el concert ha mostrat una de les posades en escena més atrevides i impactants. La cançó sobre una jove apassionada per Déu ha estat interpretada amb una espectacular escenografia amb iconografia catòlica i ballarins masculins.

Però un dels moments més explosius de la nit ha estat amb l’esperat ‘Hung Up’. Amb una breu col·laboració de la rapera dominicana Tokischa, ben aviat la cançó més esperada de la nit ha fet embogir els fans amb un gran espectacle lumínic.  

Amb la versió de ‘I Will Survive’ Gloria Gaynor s’ha viscut un dels moments més emotius del concert. El públic ha corejat la cançó i l’ha acompanyada amb les llanternes dels telèfons mòbils. A continuació, Amb ‘La Isla Bonita’ la nostàlgia s’ha apoderat del Sant Jordi. El mateix ha passat amb particular tribut a Michael Jackson amb ‘Billie Jean’ contraposat amb el ‘Like A Virgin’.

Tal com ha fet en altres ciutats de la gira, Madonna ha tancat el concert amb el cant ‘Bitch I’m Madonna’. Però les últimes notes del concert han estat, de nou, per l’autèntica celebració del ‘Celebration’. En una versió remix, i amb el visible cansament de la cantant, el tema ha pres del darrer alè del públic a pocs segons de la mitjanit.

La gira internacional de Madonna amb 15 països i 78 concerts ha fet parada a Barcelona amb una artista en plena forma. Lluny ha quedat el fantasma de la possible suspensió de part de la gira de la cantant, després que el passat juny l’artista estigués ingressada en una UCI per una infecció bacteriana.

Als seus 65 anys, Madonna ha ofert un directe energètic on no ha parat de moure’s per la gran pista instal·lada al Sant Jordi i de fer desenes de canvis radicals d’imatge. L’escenari ha estat el més gran que Madonna ha utilitzat a les seves gires i està inspirat en el mapa del seu Manhattan de Nova York (EUA).