Dotze hores de festa per recordar Ferran Gallart

Nombrosos artistes actuaran demà en la trobada a Valls de Torroella

Ferran Gallart era tot energia sobre l’escenari | FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Ferran Gallart era tot energia sobre l’escenari | FOTOGRAFIA PROMOCIONAL / TONI MATA I RIU. manresa

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

La llista és tan llarga que feina tindran a cabre-hi tots al llarg del dia, però si la nòmina de cantants i artistes que pujaran a l’escenari de la plaça Sant Josep de Valls de Torroella és tan generosa és perquè l’homenatjat va cultivar l’amistat al llarg de la seva vida i, d’amics, en va fer un munt. Ferran Gallart, el cantant dels Strombers, va morir el passat 21 de setembre als 50 anys víctima del càncer i aquest dissabte se’l recordarà amb una trobada oberta a tothom que s’ha batejat com la Festa Major del Ferran.

«Ens fa il·lusió que tot allò que era el Ferran hi sigui representat», explica Àlex Lanaspa, membre del col·lectiu d’amics i familiars que, juntament amb la comissió de festes de Valls de Torroella, han tirat endavant un homenatge que recordarà qui va ser el cantant de Strombers però també un cantant amb altres inquietuds com el llibre de cançons per als infants Gira la lluna.

La festa començarà a les 11 h del matí amb l’espectacle basat en el llibre esmentat. «El matí estarà dedicat als nens, el migdia i després de dinar a la gent gran, amb grups com el Duo Lucky Luck i Miquel del Roig, i a partir de les 5 hi haurà la resta de les actuacions», afegeix Lanaspa. La relació inclou Alba Marbà i Anaïs Vila, que van actuar en la cerimònia de comiat, Antonio el Remendao, Falcon & Firkin, La Cosina, Llucià Ferrer, Jana i Joana, La Patrulla de la Muerte, Oriol Barri, Sergi de Banda Neón, Vicenç de Kamelot, els castellers de Santpedor, els Salats de Súria... «I els que haurien volgut venir i no poden, com La Pegatina, que actualment estan de gira a Mèxic», apunta. La festa s’allargarà fins a mitjanit, hi haurà bar i food trucks i la recaptació ajudarà a pagar les despeses de publicació de Gira el sol, la continuació del Gira la lluna, que ja estava enllestit quan la malaltia es va endur Gallart.

També es podran comprar samarretes i tote bags amb el lema Sóc feliç cada cop que rius, frase d’una de les cançons -Cada cop que rius- que més li agradaven al santpedorenc. Tothom qui ho vulgui també podrà ser al dinar popular, amb inscripció prèvia.