El científic bagenc López de Mántaras presenta dimecres el seu darrer llibre a Manresa

Redacció

Ramon López de Mántaras Badia, científic de Sant Vicenç considerat el principal especialista català en intel·ligència artificial, presenta dimecres a les 7 de la tarda a la llibreria Parcir de Manresa el seu darrer llibre, "100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial". La presentació consistirà en una conversa amb Marc Marcè, director de Regió7

Ramon López de Mántaras ha estat un pioner de la recerca en aplicacions avançades de la informàtica a tot l'estat. És professor emèrit d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CESIC) i ha rebut premis com el Ciutat de Barcelona, entre molts altres de categoria internacional. També ha rebut el premi Regió7 de Ciència i Tecnologia.

El llibre que presenta dimecres a Parcir exposa, en cent peces curtes de caràcter molt divulgatiu, la història que ha portat fins a l'actual moment de desenvolupament de la IA, i les claus ètiques que l'envolten i que fan que constitueixi un repte no només tècnic, sinó també polític i humanístic. El llibre ha estat les darreres setmanes entre els més llegits de Catalunya en la categoria de no ficció en català.