El Conservatori obre aquest dimarts amb una exposició l’homenatge a la pianista Alícia de Larrocha

Els actes, amb una visita de la filla de Larrocha, acabaran el 2 de maig amb una marató pianística

Alicia de Larrocha

Alicia de Larrocha / Imatge promocional

Redacció

El Conservatori Municipal de Música de Manresa s’ha sumat als actes de commemoració del centenari del naixement de la pianista Alícia de Larrocha amb tot un seguit d’actes oberts a tota la ciutadania. L’homenatge comença aquest dimarts amb una exposició sobre la seva trajectòria personal i professional al vestíbul del Conservatori, i acabarà el dia 2 de maig amb una marató pianística, a càrrec dels alumnes del Conservatori i d’escoles de música de Manresa i comarca.

L’exposició Alícia de Larrocha, 100 anys, que convida a fer un recorregut per la vida de l’artista i que es podrà veure fins al 2 de maig al Conservatori, s’inaugura aquest dimarts (17 h) amb el director del centre, Robert Baquero Tubau i el regidor d’Educació, Pol Huguet Estrada. La pianista Katia Michel i el violoncel·lista Peter Schmidt, professors del Conservatori, tocaran junts una peça d’Alícia de Larrocha. També, Gerard Romeu, alumne de 15 anys, premiat recentment al Concurs Infantil i Juvenil de Piano de Moià, que interpretarà l’estudi Revolucionari de Frédéric Chopin. Els actes continuaran el dia 15 d’abril amb una classe magistral i un breu concert de la pianista Alba Ventura. Formada amb Alícia Larrocha, el 2021 va assumir la direcció de l’Acadèmia Marshall on manté viu el llegat d’Alícia de Larrocha. La masterclass i el concert es faran a l’auditori del Conservatori de 16 a 20 h.

El dia 24 d’abril, la filla de l’homenatjada, Alícia Torra de Larrocha, farà una conferència a les 18 h a l’Auditori, en la qual compartirà anècdotes i fets interessant de la vida personal i artística de la seva mare. Com a acte de cloenda de l’homenatge, el departament de Piano del Conservatori ha preparat per al 2 de maig la marató pianística, de 16 a 20 h al vestíbul.