Mor el fotoperiodista Joan Guerrero, autor d'un llibre sobre Pere Casaldàliga

Va col·laborar amb ‘El País’, ‘Diario de Barcelona’ i ‘El Periódico de Catalunya’

El fotògraf Joan Guerrero a la presentació de l'exposició 'Els ulls i la paraula' al Palau Robert

El fotògraf Joan Guerrero a la presentació de l'exposició 'Els ulls i la paraula' al Palau Robert / ACN

ACN

El fotoperiodista Joan Guerrero ha mort als 84 anys i autor del llibre "Pere Casaldàliga: la seva gent i les seves causes" sobre el bisbe balsarenyenc. L'especialista en fotografia residia des de feia anys a Santa Coloma de Gramenet tot i que va nèixer a Tarifa el 21 de març de 1940 ..

És autor de diverses exposicions i llibres, com "Casaldàliga: la seva gent i les seves causes", sobre el religiós balsarenyenc, ha col·laborat amb els diaris ‘El País’, ‘Diario de Barcelona’, ‘El Periódico de Catalunya’, ‘El Observador’ i ‘Grama’. Al llarg de la seva trajectòria, va fer reportatges fotogràfics per l’Equador, Nicaragua, el Salvador i el Brasil, on va cooperar amb el religiós Pere Casaldàliga. El seu treball va ser reconegut amb el Premi Gollut a la trajectòria fotogràfica (2019), el Premi Singladura d’Òmnium Cultural (2018), la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona (2009) i el premi Ciutat de Santa Coloma (1998).

En la seva joventut, Guerrero va abandonar la seva Andalusia natal i es va instal·lar a Santa Coloma de Gramenet, on després de diverses feines, va poder desenvolupar la seva professió en el camp de la fotografia.

Quan li va entregar la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona, el consistori va destacar el fort compromís social de l’obra de Joan Guerra, “retratant la situació de les capes més pobres de la societat”.