Gironella tornarà a ser un escenari ple d’il·lusions

Sis espectacles donaran vida a la tercera edició del festival de màgia

El mag Fèlix Brunet repetirà presència al certamen de la localitat berguedana | ARXIU/OSCAR BAYONA

El mag Fèlix Brunet repetirà presència al certamen de la localitat berguedana | ARXIU/OSCAR BAYONA / TONI MATA I RIU. manresa

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El Festival de Màgia Vila de Gironella-Magikae se celebrarà aquest diumenge en diferents espais del nucli històric de la localitat, una tercera edició que començarà a mig matí i es perllongarà fins al vespre amb l’actuació del reconegut Mag Lari. El certamen tindrà el format de marató, amb un curs de màgia i sis espectacles a continuació per a tots els públics.

La intenció del Magikae és oferir propostes culturals més enllà de la música i el teatre, dues disciplines ben representades en les programacions escèniques de la localitat. El festival està ideat pel mag Jordi Pota amb la voluntat de combinar les activitats lúdiques amb les formatives, sobretot pensant en els infants.

Magikae començarà a les 10.30 h amb el curs de màgia Fabricant il·lusions, d’Álvaro Oreja, per a nens i nenes de 8 a 12 anys. Tindrà lloc a l’Espai Santa Eulàlia i les inscripcions valen 2 euros. Cal reservar plaça a culturitzat.cat.

El mateix espai serà el punt de partida de l’espectacle itinerant Bicicadabra, de Fèlix Brunet, que començarà a les 11.30 h. Mitja hora després, a la plaça de la Vila, es podrà gaudir amb Confeti!, de Francis Zafrilla. I una hora més tard, a les 13 h, la Placeta del blat de moto serà l’escenari de Gota, una proposta de Txema Muñoz.

Després del dinar, l’activitat continuarà a les 4 de la tarda amb Contrastes, un espectacle d’Álvaro Oreja que es farà a l’Espai Santa Eulàlia amb un aforament limitat a quaranta persones. Mitja hora després, a les 16.30 h, Shado oferirà Cleptómago, a la plaça de la Vila. A tots aquests espectacles de matí i tarda s’hi podrà assistir de forma gratuïta.

La culminació del festival serà l’espectacle Strafalari, del conegut Mag Lari, a partir de les 18 h a l’Espai el Blat. Les entrades valen 12 euros a taquilla i 10 euros anticipadament a culturitzat.cat. La dosi d’il·lusionisme i humor del Mag Lari posarà el punt final a la celebració gironellenca.