L’equip del nou i últim «Mar i Cel» té sis noms de la Catalunya central

A escena, la moianesa Clara Renom, l’anoienc Esteve Roig, el bagenc Guillem Ripoll i vinculat a Sant Joan, Abel García

El berguedà Sergi Cuenca signa la direcció musical i en l’ajudantia de direcció, el manresà David Pintó

Presentació del repartiment del nou i últim 'Mar i Cel' amb la interpretació del tema 'Himne dels pirates'

ACN

Redacció / ACN

Dagoll Dagom va presentar ahir el repartiment de la nova i última reposició de l’icònic musical Mar i Cel que tornarà el setembre al Teatre Victòria de Barcelona. Jordi Garreta, com a Saïd, i Alèxia Pascual, com a Blanca, encapçalaran el repartiment del nou muntatge que estarà dirigit per Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel i que tindrà sis noms de la Catalunya central davant i darrere de l’escenari: la moianesa Clara Renom farà de mare del Saïd i Teresa; l’anoienc Esteve Roig d’Osman i Soldat; el santpedorenc Guillem Ripoll farà de Mut i pare del Saïd i, el barceloní Abel Garcia, vinculat a la Festa Major Infantil de Sant Joan de Vilatorrada, farà de Joanot. La direcció musical és del puig-reigenc Sergi Cuenca amb Joan Vives, i en l’ajudantia de direcció, el manresà David Pintó.

La nova producció suposarà el comiat definitiu de Dagoll Dagom dels escenaris després de 50 anys de carrera. Precisament, la companyia va anunciar la celebració d’una gala en el marc del Festival Grec 2024 amb la representació de les escenes i cançons més emblemàtiques (vegeu deglossat) , una exposició al vestíbul i a diferents espais del Teatre Victòria que repassarà la trajectòria de la companyia a través de fotografies, textos evocadors, materials i vestuaris. També hi haurà un catàleg commemoratiu i l’edició d’un disc en format vinil amb els ja himnes de la històrica companyia de Cisquella, Bozzo i Periel. 

20 intèrprets i 13 músics

El nou Mar i Cel tindrà 20 intèrprets i una orquestra formada per 13 músics. A banda de la tercera finalista de la segona temporada d’Eufòria’de 3Cat Alèxia Pascual i l’actor en sèries com Cuéntame como paso o Moebius Jordi Garreta, Albert Gràcia farà de a Hassèn, Berta Luna farà d’Idriss i el més que clàssic Xavi Fernández repetirà al musical com a Don Carles.

La codirectora de Mar i Cel i productora executiva de Dagoll Dagom, Anna Rosa Cisquella, admetia ahir que el procés de càsting ha estat complex amb més d’un miler d’aspirants als papers. A banda de trobar els millors artistes, la direcció ha buscat aquells que tinguessin el millor encaix amb la resta de l’equip i que quadressin amb la diversitat «física i generacional» dels pirates i musulmans a qui han de representar dalt del popular vaixell. Alèxia Pascual assegurava ahir que fer el paper de Blanca és una «responsabilitat immensa» i que això li genera «nervis» i «il·lusió». Conscient que el gran públic la reconeix pel programa de televisió, Pascual recordava que la seva formació és de teatre musical i que el primer projecte sigui Mar i Cel és «el que sempre havia somiat». El seu company de viatge emocional i vivencial, Jordi Garreta, que fa el paper de Saïd, explicava que l’aventura teatral de Mar i Cel és un «somni meravellós». Garreta vol enfocar el personatge d’en Saïd amb molta «veritat» i sent conscient del que està succeint actualment al planeta

1988-2016: 1.300 funcions

El musical, que ha fet entre 1988 i 2016 més de 1.300 funcions i ha estat vist per més 1,2 milions d’espectadors, ja ha venut més de 75.000 entrades anticipades. El musical està basat en l’obra d’Àngel Guimerà, amb música d’Albert Guinovart (que la va compondre amb 24 anys) i text de Xavier Bru de Sala. Precisament, el muntatge veurà la llum de nou coincidint amb la commemoració del centenari de la mort del dramaturg. I qui tampoc no hi faltarà serà l’històric vaixell, que amb 36 anys s’actualitza en cada retorn de la història de Guimerà.