La temporada final de «The Crown», el 16 de novembre

Netflix la dividirà en dos: oferirà primer quatre episodis, i la segona part arribarà a la plataforma a partir del 14 de desembre

Redacció

Netflix ha anunciat la data d’estrena de la temporada final de The Crown, que es dividirà en dues entregues. La sèrie de ficció inspirada en la família reial britànica oferirà la primera part el 16 de novembre, amb quatre episodis, i la segona, amb sis capítols, el 14 de desembre. Els fets aniran des de l’any 1997 fins al 2005, des de la mort de Lady Di fins al compromís dels actuals prínceps de Gal·les, una època marcada pel govern de Tony Blair.

La sèrie no canvia de generació en aquesta última entrega, per la qual cosa els actors seran els mateixos que la cinquena temporada. Elizabeth Debicki serà de nou Diana Spencer, amb Dominic West com el príncep Carles. L’actriu encarregada d’encarnar Isabel II és Imelda Staunton i Jonathan Pryce és el duc d’Edimburg. Lesley Manville interpreta la princesa Margarida, Salim Daw a Mohammad Al-Fayed i Khalid Abdalla a Dodi Fayed.

A la nova entrega, Rufus Kampa serà el fill gran de Lady Di als 15 anys, mentre que Ed McVey interpretarà els darrers anys de l’adolescència i els primers anys de l’edat adulta del príncep. Meg Bellamy ha estat triada com a Kate Middlenton.

Per la seva banda, Flyn Edwards interpretarà la versió més jove del príncep Harry i Luther Ford els anys posteriors a la mort de la seva mare.

La primera part de la temporada final se centra en la relació de la princesa Diana amb Dodi Al-Fayed i acaba amb l’accident de cotxe que va acabar amb la seva vida a París. L’escena de la persecució dels paparazzis es va gravar als carrers de Barcelona l’octubre del 2022.

La segona entrega segueix tots els personatges després de la mort de Lady Di i la monarquia britànica viu una nova crisi.

Isabel II fa front a l’opinió pública i reflexiona sobre el futur de la monarquia al seu Jubileu d’Or davant les noces del príncep Carles -l’actual rei d’Anglaterra- i Camilla.