FUTBOL

RTVE emetrà els partits del Mundial femení de futbol d’Austràlia i Nova Zelanda 2023

RTVE emetrà els partits del Mundial femení de futbol

RTVE emetrà els partits del Mundial femení de futbol / JUAN CARLOS CÁRDENAS

Redacció

A poc més d’un mes perquè comenci el Mundial femení de futbol, RTVE ha anunciat que televisarà els partits de la competició, en què participarà la selecció espanyola. La Copa del Món es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda del 20 de juliol al 20 d’agost.

La corporació pública transmetrà els 25 principals partits del torneig, un cada dia, incloent totes els que disputi la selecció espanyola, el partit inaugural, les semifinals i la final.

A més, farà una àmplia cobertura de televisió, ràdio i mitjans digitals, amb un equip d’enviats especials que cobriran tota la competició en les diferents plataformes de RTVE, amb un especial seguiment en els espais informatius.

La FIFA i la UER arriben a un acord per ampliar els drets d’emissió de la Copa del Món femenina de futbol als cinc principals territoris europeus. D’aquesta manera, RTVE, ARD/ZDF (Alemanya), la BBC/ITV (Regne Unit), France Télévisions (França) i la RAI (Itàlia) s’afegeixen a la resta de televisions públiques europees per emetre l’important esdeveniment esportiu. 

L’acord suposa un ampli compromís per a la promoció de les competicions femenines de futbol més enllà del torneig, amb estratègies de desenvolupament de l’esport femení a Europa a llarg termini.

Polèmica amb Infantino

L’acord posa fi a un llarg suspens en què va intervenir Gianni Infantino, president de la FIFA, que va arribar a instar les cadenes a comprometre’s amb el torneig i pagar un preu just pels drets de retransmissió. En un comunicat va deixar entreveure que Europa es podria quedar sense veure els partits. Un suspens que ja es pot donar per acabat.

La Copa Mundial comptarà amb 32 equips, 8 més que l’edició del 2019, i es jugaran 64 partits, començant el dijous 20 de juliol amb el Nova Zelanda-Noruega, que es disputarà a l’Eden Park d’Auckland (Nova Zelanda), i acabant amb la final del Sydney Gadigal’s Stadium (Austràlia) el diumenge 20 d’agost.

A Wellington

Els primers enfrontaments d’Espanya seran a Nova Zelanda; el 21 de juliol a Wellington, contra Costa Rica; el 26 de juliol a Auckland, contra Zàmbia; i el 31 de juliol, també a Wellington, contra el Japó.

Les emissions es faran pels diferents canals i plataformes de RTVE, tant lineals com sota demanda, i permetran un seguiment exhaustiu i complet de tot el que passi en el torneig, fent especial atenció a la participació de la selecció espanyola.