Mediaset España es planteja recuperar «Sálvame» a les tardes

La caiguda del programa «TardeAR» i les males audiències generals han fet que el grup estudiï si recupera l’espai cancel·lat el juny passat

Abril Escalante

És l’única carta que li queda a Mediaset per jugar: després de la històrica caiguda d’audiències de l’estiu, Telecinco va decidir intentar recuperar els seus espectadors saccejant la graella i mantenint, però cnaviant d'hora, els rostres més reeixits: Ana Rosa Quintana passava a les tardes amb TardeAR, Jorge Javier Vázquez reapareixia, però al vespre, després del final de Sálvame amb Cuentos Chinos i Gran Hermano VIP tornava després de l’escàndol per l’abús sexual en directe a Carlota Prado.

No n’hi ha hagut prou amb cap de les tàctiques de Mediaset per convèncer els milions d’espanyols que, decebuts amb el canvi de rumb que va prendre el grup de comunicació després de la sortida de Paolo Vasile i la seva substitució per Alejandro Salem, van canviar de canal per sempre.

Totes les grans apostes de Telecinco s’han enfonsat en audiències sense excepció: l’última i més sagnant, la caiguda de TardeAR per sota dels dos dígits. I és que el nou programa d’Ana Rosa Quintana va baixar fins a un catastròfic 9,8% el 27 de setembre passat, davant l’11,26% d’Antena 3 amb Pecador i Y ahora Sonsoles i l’11,25% de La 1 amb La Promesa, La Plaza i 28 minutos de El Cazador.

El xou produït per La Fábrica de la Tele, o més aviat la seva absència, sembla perseguir les dades d’audiències de Telecinco com el fantasma del Nadal passat, i ja comença a sobrevolar la idea de si no serà el retorn de Sálvame l’única vacuna eficaç contra el daltabaix imparable de la que fos la cadena més vista de la petita pantalla a Espanya. El punt d’inflexió a la desfeta de Telecinco, com si es tractés d’una maledicció, sembla datar del 23 de juny, o fins i tot una mica abans: quan una exclusiva del diari El Mundo anunciava, abans que ho sabessin els mateixos col·laboradors, el final de Sálvame.

La periodista Laura Fa ha revelat en una entrevista a Catalunya Ràdio que Mediaset España ja es planteja recuperar Sálvame si les audiències de TardeAR no aixequen el cap aviat: «Com Ana Rosa faci un 8%, un 7% o un 9%...no descarto que algú amb dos dits de front digui que tornin».