Els Ondas premien l’espai de Catalunya Ràdio «El búnquer»

Els guardons, que es lliuraran el 22 de novembre a Barcelona, també han distingit en la seva 70a edició «Unzué. L’últim equip del Juancar»

En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, al búnquer

En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, al búnquer / CATALUNYA RÀDIO

ACN

El programa El búnquer, de Catalunya Ràdio, ha estat guardonat com a millor programa de ràdio de proximitat en el marc de la setantena edició dels premis Ondas 2023. De la seva banda, el documental Unzué. L’últim equip del Juancar, de Televisió de Catalunya, ha estat reconegut en la categoria Millor Documental o Sèrie Documental. La presència catalana als veterans premis, que es van donar a conèixer ahir, ha comptat amb dos noms més, d’una banda el de l’actriu Úrsula Corberó, Millor Intèrpret Femenina per la sèrie El cuerpo en llamas, i de l’altra el del programa LateXou, que elabora TVE Catalunya i presenta Marc Giró, i que, en l’apartat de televisió, s’ha endut el guardó en la categoria de Millor Contingut de Proximitat.

D’altra banda, el premi Ondas nacional de Ràdio se l’ha endut el programa El Faro de la cadena SER, conduït per Mara Torres, mentre que el millor programa d’entreteniment en l’apartat de televisió ha estat per a Kings League, d’Ibai Llanos. Salud mental, España en terapia, de la COPE; Las edades de Millás, espai del programa A vivir que son dos días, de la SER; Radio Clásica, de RNE, i els podcasts Titania, Podium Podcast i Inshallah, un viaje a Palestina en Líbano, han estat la resta d’iniciatives guardonades en l’apartat de ràdio.

Pel que fa a la televisió, a banda dels ja esmentats s’ha distingit el programa Informe Semanal, en el seu cinquantè aniversari; Carlos del Amor i Silvia Intxaurrondo com a millor presentador i presentadora; la comèdia de Movistar + Plus Poquita fé; la sèrie dramàtica del grup Atresmedia La ruta, i els actors Juan Diego Botto i Patrick Criado.

En l’apartat de música, els Ondas han reconegut la trajectòria de Coque Malla, el grup Arde Bogotá com a fenomen musical de l’any, la gira Tinta y tiempo de Jorge Drexler i el festival Benidorm Fest. El premi especial de l’organització ha estat per a Luís Merino, per la «decisiva i innovadora visió de la ràdio i la indústria musical en espanyol».

La gala d’entrega de premis tindrà lloc el 22 de novembre al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.