Netflix estrena «El cuerpo en llamas», rodada a Manresa

Quim Gutiérrez en el rodatge a Manresa | ARXIU/OSCAR BAYONA

Quim Gutiérrez en el rodatge a Manresa | ARXIU/OSCAR BAYONA / redacció/acn. manresa

redacció/acn. manresa

Netflix estrena «El cuerpo en llamas». Aquest divendres arriba a la plataforma la sèrie basada en el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que va rodar escenes a Manresa l’octubre del 2022 i el gener. El maig del 2017, els Mossos d’Esquadra van investigar l’aparició de les restes òssies d’un cos humà al maleter d’un vehicle en una pista forestal que dona accés al pantà de Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). El cos localitzat a l’interior d’un cotxe calcinat era el d’un guàrdia urbà de Barcelona. El 2020, després de la investigació, Rosa Peral va ser condemnada a 25 anys de presó per l’assassinat amb traïdoria de la seva parella, pel qual també va ser condemnat Albert López, el seu amant i també agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, cos policial a què pertanyien tant ella com la víctima. Jorge Torregrossa i Laura Mañá són els directors del projecte produït per Arcadia Motion Pictures. La sèrie està protagonitzada per Úrsula Corberó (Rosa Peral) i Quim Gutiérrez (Albert López) i escrita per Laura Sarmiento.

A Manresa van rodar en dues ocasions en diferents localitzacions: Passeig de Pere III, Arquitecte Oms, carrer dels Predicadors, Centre Hospitalari, pàrquing interior del Catalònia i un establiment de la cadena Veritas. La primera fase de filmació va ser a l’octubre del 2022. La productora va fer parada al centre de la ciutat i Corberó i Gutiérrez van rodar al passeig Pere III una escena que simulava un espai de venda top manta. Coincideix que Albert López i Rosa Peral van ser investigats també per la mort l’agost del 2014 d’un venedor ambulant, José Antonio González, durant una persecució quan estaven de servei. A principis de gener del 2023, l’equip es va tornar a instal·lar al tram del Passeig de davant del Casino per recrear una diada de Sant Jordi. En aquesta segona jornada de rodatge, només hi va ser present Corberó. La setmana passada Peral va demanar al jutjat aturar la difusió de la sèrie sobre aquest cas però la seva petició no es va admetre a tràmit.

Coincidint amb l’estrena, també veurà la llum a la plataforma el documental Las cintas de Rosa Peral. Al film, Peral trenca el silenci des de la presó. La pel·lícula la produeix Raimon Masllorens, Arlette Peyret i Carol Saliner, de Brutal Media.