Les pimes catalanes que venen a través d'Amazon augmenten un 25% les exportacions el 2022, fins a 250 milions d'euros

Més de 3.300 petites i mitjanes empreses ofereixen els seus productes mitjançant el gegant del comerç electrònic

Magatzem del centre logístic d'Amazon al Far de l'Empordà

Magatzem del centre logístic d'Amazon al Far de l'Empordà / Arxiu/MARC MARTI FONT

Redacció

Les pimes catalanes que venen els seus productes a través d'Amazon van augmentar un 25% les exportacions l'any 2022, fins a superar els 250 milions d'euros. Així ho detalla un informe del gegant del comerç electrònic que analitza l'impacte de les petites i mitjanes empreses. El document puntualitza que més de 3.300 petites i mitjanes empreses de Catalunya van vendre mitjançat Amazon, la comunitat que més pimes va aportar i que va registrar un volum més alt de vendes a l'estranger de tot l'Estat durant l'any passat. Amazon té deu centres d'operacions a Catalunya i dona feina a més de 7.300 persones. A l'Estat, fins a 15.000 pimes van vendre productes a través d'Amazon, un 15% més que l'any anterior.

Durant el 2022, les pimes de l'Estat que ofereixen els seus productes mitjançant la multinacional del comerç electrònic van assolir un rècord d'exportacions, fins a 950 milions d'euros. En concret, les pimes van vendre més de 100 milions de productes, el que equival a 200 vendes per minut. Amazon calcula que aquestes petites i mitjanes empreses donen feina fixa a prop de 35.000 persones per gestionar els seus negocis de venda en línia.

L'informe destaca que, per zones, la demarcació de Barcelona és líder a tot l'Estat, amb més de 2.700 pimes -900 de les quals des de la capital catalana- i exportacions per valor de 170 milions d'euros.  

Pel que fa a destinacions, les exportacions van tenir com a destinació França, Alemanya, Itàlia, els Estats Units i el Regne Unit. En relació amb les categories de vendes, destaquen els productes de la llar, cura personal, joguines, bellesa i equipament esportiu.