Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat arriben a un acord amb l'empresa i desconvoquen la vaga

La companyia I-SEC s'ha compromès a concedir part dels plusos salarials que reivindicaven els treballadors

Aeroport del Prat

Aeroport del Prat / ARXIU/JORDI PUJOLAR

ACN

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat han arribat a un acord amb l'empresa i han desconvocat la vaga que havia de començar a partir d'aquest dijous. Els sindicats i la companyia I-SEC han tancat el pacte de matinada, després d'hores de mediació al Departament de Treball. Segons han explicat, l'empresa s'ha compromès a concedir part dels plusos salarials que reivindicaven els treballadors -els que dominin més idiomes i els que agafin menys baixes- i a contractar més dones. El comitè d'empresa ha fet una bona valoració de l'acord, sobretot en matèria social. La plantilla de vigilants de seguretat està formada per unes 500 persones.

Els sindicats han detallat que l'empresa ha acceptat recompensar amb un plus d'idiomes el fet que tots els empleats estan obligats a dominar l'anglès. Aquesta recompensa salarial es dividirà en dues escales, en funció de si els treballadors tenen o no titulació. En relació amb el plus pels treballadors que agafin menys baixes, l'objectiu és reduir l'absentisme.

Una de les reivindicacions on no hi ha hagut acord amb la companyia amb seu a Països Baixos ha estat en el servei del pàrquing. Els treballadors demanaven tenir una plaça per estacionar els seus vehicles sense haver-se de gastar 440 euros a l'any en aparcament.

El servei de seguretat de l'aeroport de Barcelona fa anys que encadena conflictes laborals, principalment, per la manca de personal i les condicions laborals precàries dels vigilants. El 2017, la problemàtica entre els treballadors i la llavors adjudicatària Eulen es va allargar tot l'estiu causant greus problemes d'operativa. 

Un acord que permet "rebaixar moltes tensions"

La presidenta del comitè de centre de l'empresa I-Sec, Genoveva Sierra, ha celebrat l'acord entre sindicats i empresa i ha assegurat que el pacte permet "rebaixar moltes tensions" que hi havia entre les parts. Així mateix, ha remarcat els aspectes socials de l'entesa i ha indicat que les millores econòmiques no eren una prioritat.

"El passatger pot estar tranquil perquè podrà volar i no haurà d'estar pensant en si tindrà problemes als controls de seguretat", ha assenyalat Sierra en declaracions a l'ACN. La presidenta del comitè ha dit que tenen "esperança" i confien que la companyia compleixi els acords.