Regió7 reconeix el comerç local

La Nit del Comerç, un nou esdeveniment organitzat pel diari, premiarà en una festa i sopar al teatre Kursaal    les millors iniciatives comercials del territori per posar en valor el paper i la importància del sector local

Mercat a Manresa

Mercat a Manresa / Manresa + Comerç

Redacció

Gairebé tres quartes parts de les empreses del país tenen menys de sis treballadors. D’aquests, la majoria són petites botigues, bars o negocis locals que, en conjunt, són les companyies responsables de la gran majoria de contractacions.

Aquests establiments són part fonamental dels barris, pobles i ciutats, proveïdors de riquesa, impulsors del desenvolupament econòmic local i portadors de caràcter i esperit.

Un carrer sense botigues és un espai sense ànima. Un poble o ciutat sense comerços locals és una localitat condemnada a empobrir-se. Competir contra les grans superfícies és difícil i lluitar contra les facilitats d’Internet ho és encara més, però el comerç local encarna uns valors i proporciona un valor afegit al fet de comprar que no s’han de passar per alt.

Per tot això, per reconèixer i impulsar el comerç local manresà, Regió7 ha organitzat La Nit del Comerç, un esdeveniment que servei per retre homenatge als petits comerciants de Manresa.

Avui, a partir de 2/4 de 9 del vespre, els botiguers i comerciants manresans tenen una cita al Kursaal, on gaudiran d’un sopar i una gala d’entrega de premis. Amb aquests guardons es pretén posar en valor la tasca d’un sector econòmic que és un dels pals de paller del territori. Aquests premis es repartiran en diverses categories per intentar distingir una àmplia varietat d’activitats i intencions dels nostres comerços.

En aquest sentit, els reconeixements premiaran al comerç emblemàtic, a la innovació i la creativitat, a la sostenibilitat i responsabilitat social i a la major projecció local. A més, els comerços que celebrin enguany el seu centenari també seran reconeguts.

Tanmateix, el diari vol crear aquesta nit un espai de trobada per la gran comunitat que formen els comerços locals de Manresa amb l’objectiu d’establir-se dins del calendari anual com la gran festa del comerç local i les seves associacions.

Cada establiment guanyador rebrà una certificació pel seu reconeixement com a guanyador de cada categoria i de l’edició actual amb un diploma per poder-lo posar en un lloc visible del seu establiment; un adhesiu en forma de tampó per enganxar al vidre de l’aparador; i una distinció digital per tal que el puguin afegir a la seva pàgina web.

El mestre de cerimònies, que s’encarregarà d’entregar els premis i animar als assistents, serà el conegut animador i showman Pep Callau.

L’acte, organitzat per Regió7 i Prensa Ibérica, compta amb el suport de Manresa + Comerç, la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i el patrocini de Banc Sabadell.